anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Astăzi, ultima probă a bacalaureatului. 5.000 de elevi ieşeni intră în vacanţă abia azi la ora 12.00

GALERIE
bacalaureat
 • bacalaureat
- +

Elevii de clasa a XII-a vor susţine astăzi ultima probă scrisă de la bacalaureat. Astfel, aproximativ 5.000 de elevi vor susţine examenul la una dintre cele 14 materii dintre care au putut alege. Printre acestea se numără Biologia, Anatomia, Informatica, Fizica, Geografia sau Chi­mia. 

Elevii vor vizita pentru ultima dată în această sesiune de bacalaureat sălile de examen din cele 15 centre de examen. 11 dintre acestea sunt în Iaşi, unul în Târgu Frumos, un centru în Hârlău şi două centre la Paşcani. În Iaşi centrele sunt la Colegiul Naţional, la Liceul de Informatică, la Colegiul "Negruzzi“, Colegiul de Artă, Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, Liceul „Cantemir“, Cole­giul „Eminescu“, Colegiul Economic Administrativ, Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu“, Colegiul „Racoviţă“ şi Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“.

La prima probă scrisă, care s-a desfăşurat luni, au fost înscrişi 4.649 de candidaţi, iar 462 au făcut parte din rândul elevilor care nu au luat sau nu au susţinut examenul în seria anterioară. Au absentat 117 elevi în tot judeţul, în prima zi înregistrându-se şi două tentative de fraudare a exameului, cei doi elevi fiind eliminaţi din examen, fără dreptul de a mai participa la următoarele două probe ale examenului de bacalaureat. La Proba scrisă obligatorie a profilului, care a avut loc miercuri, dintre cei 4.688 de candidaţi înscrişi, au lipsit 163. Astfel, dacă cei care au urmat un profil real au susţinut ieri proba la matema­tică, aceştia fiind în număr de 3.131, elevii care au urmat un liceu cu profil uman au susţinut examenul la Istorie, aceştia fiind în număr de 1.394.

Lucrările urmează să fie evaluate în cinci centre din judeţul Iaşi, peste 1.300 de profesori fiind antrenaţi în desfăşurarea examenului de bacalaureat. Din numărul total de profesori, 165 dintre aceştia fac parte din diferite comisii, 900 sunt profesori asistenţi, iar aproximativ 300 sunt profesori evaluatori. Elevii vor afla rezultatele pe data de 5 iulie, acestea urmând să fie afişate până la ora 16, iar contestaţiile putând fi depuse până la ora 20, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 10 iulie.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.