anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

AstraZeneca anunţă aprobarea în UE a combinaţiei de anticorpi pentru profilaxia pre-expunere a COVID-19

GALERIE
Evusheld
 • Evusheld
- +

Evusheld (tixagevimab co-ambalat cu cilgavimab) al companiei AstraZeneca, o combinaţie de anticorpi monoclonali cu acţiune prelungită, a primit autorizare de punere pe piaţă în Uniunea Europeană (UE) pentru profilaxia pre-expunere a COVID-19 la o populaţie largă de adulţi şi adolescenţi cu vârsta de peste 12 ani, cu greutate de cel puţin 40 kg. Comisia Europeană si-a bazat aprobarea pe analiza datelor Evusheld, care include rezultatele studiului de fază III de profilaxie pre-expunere PROVENT, ce a arătat la analiza primară o reducere cu 77% a riscului de dezvoltare a unei forme simptomatice de COVID-19, în comparaţie cu placebo şi o reducere de 83% la o analiză intermediara la şase luni, protecţia împotriva virusului fiind menţinuta timp de cel puţin şase luni. (1-3) Evusheld a fost în general bine tolerat în studiu. (1-3)

Radu Răşinar, director general AstraZeneca România a menţionat: „există categorii de pacienţi care au nevoie de protecţie suplimentară, iar medicii specialişti sunt cei care au claritate asupra gradului de risc atât din perspectiva afecţiunii de bază, cât şi a tratamentului de fond şi a expunerii; lucrăm împreună cu autorităţile, pentru a identifica mecanismul cel mai bun de a asigura această soluţie pentru pacienţii din Romania. Vulnerabilitatea cea mai mare a fost identificată la pacienţii cu transplant, sau aflaţi pe lista de aşteptare, pacienţii cu afecţiuni hemato-oncologice (mielom multiplu, leucemii cronice), afecţiuni oncologice, boli inflamatorii ce necesită terapie imunosupresoare.”

„Pacientul care va începe un tratament oncologic va fi un pacient imunosupresat datorită tratamentului oncologic în sine. Pacientul oncologic în tratament activ sau pacienţii cu potenţiale urgenţe oncologice, cei cu radio-chimioterapie pot beneficia de acest tratament pre-expunere pentru profilaxia COVID-19 cu anticorpi monoclonali cu durată lungă de acţiune.” a afirmat Prof. Asociat Dr. Dana Lucia Stănculeanu, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti.

Există un număr tot mai mare de dovezi din mai multe studii independente in vitro şi in vivo (model animal) care susţin potenţialul Evusheld de a proteja împotriva subvariantelor BA.1, BA.1.1 şi BA.2 Omicron SARS-CoV-2, aflate astăzi în circulaţie la nivel global.

Evusheld este autorizat pentru utilizare de urgenţă pentru profilaxia pre-expunere a COVID-19 în SUA şi a primit autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată de către Agenţia de Reglementare a Medicamentului şi a Produselor de Sănătate (MHRA) din Marea Britanie pentru profilaxia pre-expunere a COVID-19. În plus, există o serie de ţări din Europa care au în vigoare acorduri pentru a furniza Evusheld.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.