anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Atac cu tuşă la oficiali

GALERIE
popescu-branza-ana
 • popescu-branza-ana
- +

 Campioana olimpică Ana Maria Popescu  este dezamăgită de comportarea şefilor delegaţiei olimpice faţă de sportivi

 
Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu a declarat, ieri, la revenirea în ţară de la Rio, că delegaţia României a beneficiat la JO de echipament de prezentare "de la ajutoare" şi că echipa refugaţilor a fost mai bine îmbrăcată decât formaţia "tricoloră". "Cu siguranţă, nu echipamentul reprezintă motivul pentru care nu au fost unele rezultate. Dar vă garantez că mergând prin satul olimpic am avut un sentiment de inferioritate. Nu poţi să ridic capul din pământ. Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Era o glumă cu un gust sărat, amar pentru că nu puteam să ne amuzăm de treaba asta. Pot să vă spun că până şi echipa refugiaţilor - au fost zece atleţi care au concurat sub steagul CIO - erau undeva lângă noi, puţin mai sus. Echipamentul nu are vreo legătură cu rezultatele noastre, dar ...", a declarat Popescu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Ea a negat acuzaţiile formulate de oficialii COSR, potrivit cărora sportivii ar fi dat măsuri mai mici de echipament: "Am fost acuzate că am dat măsuri mici. Nu, am dat măsurile pe care noi le purtăm din totdeauna la treninguri, indiferent că am fost echipate de federaţie, COSR sau altcineva".
La 12 august, au avut loc percheziţii la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Poliţiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au fost ridicate documente.
Ana Maria Popescu s-a declarat dezamăgită de criticile formulate de şefii sportului românesc în timpul JO, după ce aceştia s-au grăbit să dea "cu pietre" în sportivi, afirmând că s-au prezentat nepregătiţi la Rio. "Ştiţi foarte bine că după numai trei zile de concurs nu puteam să ridicăm ochii din pământ de ruşinea rezultatelor de la individual. Oameni de la care mă aşteptam să fie în aceeaşi echipă cu mine au fost primii care au dat cu pietre şi nu mi se pare normal. Am fost numiţi aroganţi, ni s-a spus că am mers nepregătiţi la Jocurile Olimpice, că am mers să ne batem joc. Eu nu cred aşa ceva. Te afectează aceste lucruri. îi pot înţelege pe oamenii aceia pătimaşi, suporterii, cei care consumă sport şi care au pretenţii de la oricine, dar nu pot să-i înţeleg pe oamenii care ar trebui să fie în echipa mea. Mă trezesc că nici nu s-a terminat competiţa şi ştiam că mai am şansă la medalie şi ei sunt primii care mi-au sărit în cap. Mă simt deazmăgită şi ăsta este şi motivul pentru care nu pot să mă bucur până la capăt de acest rezultat. Per ansamblu, singura experienţă frumoasă de la Rio este acest rezultat, această medalie", a declarat Popescu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, referindu-se la unele afirmaţii ale preşedintelui COSR, Alin Petrache, ale secretarului general Ioan Dobrescu şi ale ministrului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă. Ana Maria Popescu s-a arătat nemulţumită de faptul că, deşi a terminat concursul în prima săptămână a JO, a trebuit să mai stea la Rio încă 12 zile. "Pentru noi, tot ce era mai important era să venim acasă să ne întânim cu familiile noastre, mai ales că mă întorc de la Rio cu gustul cel dulce al victoriei, dar şi cu un gust amar pentru ce s-a întâmplat, pentru anumite declaraţii", a spus, cu lacrimi în ochi, scrimera. Spadasina şi-ar fi dorit ca sportivii români să obţină cele nouă medalii olimpice, obiectivul cu care au plecat la Rio, şi l-a felicitat pe Albert Saritov pentru bronzul obţinut la lupte.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.