Atanasiu: Să-mi cer scuze pentru discuţii de genul celor avute cu soţia în bucătărie?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Atanasiu: Să-mi cer scuze pentru discuţii de genul celor avute cu soţia în bucătărie?

GALERIE
atanasiu
  • atanasiu
- +

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu spune că nu este cazul să îşi ceară scuze, aşa cum i s-a cerut la Piteşti, pentru discuţiile dezvăluite prin stenograme apărute în presă, adăugând că nici nu intenţionează să dea răspunsuri publice pentru discuţii de genul celor avute ”cu soţia în bucătărie”.

Teodor Atanasiu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că ceea ce discută în mediul privat, cu soţia, cu prietenii sau cu altcineva e problema sa şi nu trebuie să dea răspunsuri publice privind aceste discuţii.

"Ce discut eu în mediul privat, cu soţia, cu prietenii sau cu altcineva e problema mea şi nu trebuie să dau răspunsuri publice pe cine critic când bârfesc cu soţia în bucătărie. Şi de aceea nici nu am comentat public niciodată acest lucru. Sper ca şi alţii să aibă decenţa ca ceea ce înseamnă viaţa privată a unui om să rămână aşa", a spus Atanasiu.

Întrebat dacă ştie cine l-a înregistrat sau dacă ar fi vorba de duşmani interni din PNL, Teodor Atanasiu a răspuns că nu ştie şi nici nu intenţionează să afle cine a înregistrat discuţia, recunoscând însă că, probabil, sunt "duşmani interni".

"Nu mi-am pus problema să aflu acest lucru, fiindcă acestea sunt metode securistice folosite demult în această ţară, eu nu le-am folosit, nu îmi plac şi nu le voi folosi", a afirmat Atanasiu.

Întrebat dacă îşi va cere scuze, aşa cum i s-a cerut la Piteşti, Atanasiu a spus că "nu este cazul" pentru că nu a discutat nimic de care să îi fie jenă sau pentru care să îşi ceară scuze.

"Să-mi cer scuze pentru ce am discutat cu soţia în bucătărie? Nu e cazul. N-am discutat nimic de care să îmi fie jenă sau pentru care să îmi cer scuze", a afirmat Atanasiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a ţinut să reamintească faptul că a fost unul dintre iniţiatorii proiectului de creare a noului PNL şi acest lucru i-a adus duşmani "interni şi externi".

"În urmă cu mai bine de un an, eu şi cu câţiva puţini colegi am pornit un proiect. Am gândit că e cazul să facem un partid de dreapta puternic, primul partid din România şi am pornit acest proiect când nimeni nu ne dădea nicio şansă. Deci acum mai bine de un an, în primăvara anului trecut, când partidele de dreapta se băteau între ele care e cel mai mare partid mic din România, care e pe locul doi, care e pe trei, care e pe patru, care e pe cinci, am pornit acest proiect cu puţini oameni lângă mine şi cu mulţi duşmani şi adversari, interni şi externi. Şi am reuşit, pas cu pas, să implementăm acest proiect şi astăzi să avem în România Partidul Naţional Liberal, cel mai mare, şi, după sondajele de opinie, cel mai important partid din punctul de vedere al populaţiei. Şi duşmanii au rămas mai puţini interni şi mai mulţi externi. Voi continua acest proiect pe care l-am început, indiferent de numărul duşmanilor interni sau externi şi sunt convins că voi reuşi ca împreună cu colegii mei la următoarele alegeri să dovedim că acest proiect a fost de succes", a adăugat Atanasiu.

Teodor Atanasiu nu a putut să îşi susţină discursul, sâmbătă, la Consiliul Naţional al partidului de la Piteşti, după ce o parte din cei prezenţi în sală l-au huiduit şi i-au strigat: "Scuze! Scuze!", el plecând de pe scenă spunându-le colegilor: "Mulţumesc pentru primire".

Atanasiu a fost primit cu huiduieli în momentul în care mers la pupitru şi a vrut să ia cuvântul la Consiliul Naţional (CN) al PNL, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Piteşti. După începerea discursului, o parte din cei prezenţi în sală au început să-i strige lui Atanasiu: "Scuze! Scuze!".

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a încercat să îi calmeze pe contestatarii lui Atanasiu, făcând apel la unitate: "Am o mare rugăminte: vă rog să ne respectăm. Am spus că am trecut peste toate şi mergem înainte şi vă rog să ne ascultăm cu atenţie".

Apelul lui Blaga a fost însă ignorat, astfel că Teodor Atanasiu şi-a întrerupt discursul şi a plecat de pe scenă, spunându-le colegilor săi din PNL: "Vă mulţumesc pentru primire".

Cei care l-au împiedicat pe Atanasiu să îşi susţină discursul l-au aclamat apoi pe Cătălin Predoiu.

La jumătatea lunii mai, stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţia şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL, au fost publicate în presă.

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!", spunea în discuţii prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

La discuţiile redate în stenograme au participat şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi secretarul general al PNL, Marian Petrache.

În 11 mai, după ce stenogramele au apărut în presă, Teodor Atanasiu declara că ele "nu au legătură cu realitatea" şi că frânturi din aceste discuţii sunt "veridice, dar scoase din context", adăugând că îi pare rău că s-a dedus că doreşte scindarea partidului.

Tot în 11 mai, copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara că orice derapaj pe viitor va fi sancţionat şi că au fost discuţii, care s-au rezolvat în interior, iar situaţia a fost depăşită, urmând a învăţa cu toţii din greşeli.

"Regret că spaţiul public a fost contaminat de mesajul că în PNL există neînţelegeri. Îmi cer eu scuze, ca şi copreşedinte al PNL, dacă cineva s-a simţit din partea cetăţenilor care au urmărit discuţiile, din partea membrilor noştri de partid, indiferent că sunt din fostul PNL, fostul PD, vexaţi sau lezaţi de cele auzite", spunea Gorghiu.

Ea preciza că "mesajul său foarte ferm pentru cei din PNL este că orice derapaj şi orice declaraţie care afectează ideea de fuziune şi de unitate a PNL va fi în mod clar sancţionată".

"Vă asigur că relaţia dintre mine şi Vasile Blaga este una nu doar politic bună, ci şi personală. Avem o relaţie foarte bună. Colaborarea dintre mine şi Cătălin Predoiu este la fel de bună. Vreau să vă asigur de un lucru şi vă spun cu toată sinceritatea, PNL întotdeauna şi-a respectat toate angajamentele şi toate promisiunile. Avem un protocol al fuziunii care spune foarte ferm şi clar că Predoiu este candidatul nostru pentru funcţia de premier. Avem un protocol care spune foarte clar că ne bazăm pe respect şi acest lucru este regulă pe viitor", susţinea Alina Gorghiu.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu spunea că apariţia stenogramelor "a fost un moment dificil depăşit cu bine", adăugând că "această criză minoră a dat ocazia unor clarificări benefice".

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

Nu uitaţi să munciţi, zi de zi, pensiile speciale nu se plătesc singure!

Filmuletul zilei

opinii

Progresism

Codrin Liviu CUȚITARU

Progresism

„Am cerut diversificarea noţiunilor admirative de la un referat la altul. Nu doream monotonie. Astfel, notabil ajungea uneori respectabil, alteori onorabil. Ce să vedeţi? Două fete m-au reclamat la CND pentru discriminare! Cea cu onorabil zicea că notabil o pune, semantic, pe locul al doilea, iar aia cu respectabil susţinea că ar fi tratată arogant. Culmea, toţi studenţii au aderat la petiţia lor, iar eu am fost amendat şi suspendat din funcţia de decan! Cine se cred gagicuţele astea, domnule profesor? Revenim la examene! Le sparg!”

Miracolul moştenit - muzica şi creierul

Bogdan ILIESCU

Miracolul moştenit - muzica şi creierul

Music is the last surviving form of magic./ Muzica este ultima formă de magie care ne-a rămas. autorul

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

pulspulspuls

Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

Băbăeţ, asta ca să intrăm în limbajul de şuetă la bere, voi aţi observat că premarele Mihăiţă îi tratează pe ieşeni la mişto parcă mai dens decât o făcea până la alegeri? 

Caricatura zilei

Biden și Putin

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.