Atelier pentru copii la Palatul Culturii. Pot învăța despre sistemele de iluminat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Atelier pentru copii la Palatul Culturii. Pot învăța despre sistemele de iluminat

GALERIE
ecleraj
 • ecleraj
- +

Palatul Culturii va fi şi în acest an gazda Atelierelor DICE destinate copiilor, cei mici având ocazia ca la început de an să participe la atelierul „Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”, activităţi legate de expoziţia cu acelaşi titlu din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei.

„Propusă publicului, în perioada 11 ianuarie – 1 mai 2022, în contextul proiectului expoziţional cu acelaşi nume, derulat de Muzeul de Istorie a Moldovei, această activitate educaţională îi va imersa pe participanţi într-un context muzeal menit să le prezinte un vast şi vechi domeniu: iluminatul artificial. Produse rezultate din activităţile agro-pastorale, aşa cum erau ceara şi seul, dar şi alte elemente pe care natura le-a oferit omului vor putea fi înţelese prin această incursiune teoretică, dar şi practică, deoarece vizita ghidată în expoziţie va fi urmată de decorarea unui sfşenic din material ceramic, în Sala de Educaţie Muzeală, în strânsă legătură cu informaţiile primite în expoziţie”, explică reprezentanţii Palatului Culturii.

Atelierul durează aproximativ 90 de minute şi pot participa maximum 10 persoane. Preţul unui bilet de participare este de 20 de lei, organizatorii subliniind că vor fi respectate toate normele sanitare în vigoare aplicabile în instituţiile publice.

Programările se pot face la numărul de telefon 0232.275.979, interior 116, prin mesaj privat pe pagina Atelierele DICE, sau pe email la adresa ateliereledice@palatulculturii.ro.

DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educaţie muzeală derulat de Secţia Relaţii Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X