Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Ateliere de lectură Polirom Junior la Iaşi

GALERIE
titluri
  • titluri
- +

În perioada 26-28 februarie, la Iaşi, vor avea loc trei ateliere de lectură, dezbatere şi joacă, dedicate volumelor: Jurnalul Lottei. O droaie de iepuraşi, Momo, Şcoala de magie şi alte povestiri şi Un prieten ca nimeni altul, apărute la Editura Polirom, în colecţia „Junior”.

Programul complet, mai jos:

Miercuri, 26 februarie, Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu” Iaşi

(Strada Ion Creangă 27)

 • ora 9.00, corpul B: Întîlnire cu elevii clasei a II-a A

Jurnalul Lottei. O droaie de iepuraşi, de Alice Pantermüller & Daniela Kohl

Va modera: prof. Carmen Buburuzanu

• ora 13.00, corpul A, et.1: Întîlnire cu elevii claselor a VI-a A şi a VI-a B

Momo, de Michael Ende

Şcoala de magie şi alte povestiri, de Michael Ende

Vor modera: prof. Simona Mihăiţă şi Marcela Mihăilescu

Vineri, 28 februarie, Şcoala Primară „Gh. Asachi” Iaşi

(Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 64)

ora 9.00: Întîlnire cu elevii claselor pregătitoare şi I

Un prieten ca nimeni altul, de Oliver Scherz

Vor modera: prof. Mihaela Mocanu şi Mihaela Bivolaru

Jurnalul Lottei. O droaie de iepuraşi, de Alice Pantermüller & Daniela Kohl

Traducere din limba germană de Raluca Trușcanu

Vîrsta recomandată 6+

Mă cheamă Lotta, am zece ani și sînt destul de normală. Oricum, mult mai normală decît părinții și decît cei doi prostofrați ai mei. De-aia nici nu înțeleg de ce în ultima vreme mi se întîmplă tocmai mie așa de multe lucruri ciudate. De exemplu, la școală se ivesc din senin, scrise pe tablă, propoziții stînjenitoare sau mîncarea mea preferată are dintr-odată gust de varză de Bruxelles. Bleah! Oare o fi din cauza flautului indian pe care mi l-a făcut mama cadou? Și nici măcar nu am timp de așa ceva. Vreau neapărat să am un animal de companie. Și mi-am făcut și un plan bun ca să reușesc. Numai dacă nu mi-ar sta mereu în cale afurisitul ăsta de flaut...

Momo, de Michael Ende

Traducere din limba germană de Yvette Davidescu

Cu ilustraţiile autorului

Vîrsta recomandată: 10+

La marginea unui oraş, printre ruinele unui vechi amfiteatru, îşi găseşte adăpost Momo, o fetiţă cu un talent neobișnuit, pe care îl foloseşte să-și ajute prietenii: cînd copiii și oamenii mari vorbesc cu ea, necazurile fug, certurile se topesc, iar imaginaţia prinde aripi.
Dar într-o zi, pe nesimţite, o organizaţie fantomatică a unor terifianţi „domni cenuşii” preia controlul asupra oraşului, furîndu-le oamenilor timpul. Doar Momo are puterea să li se opună, iar cu ajutorul maestrului Hora şi al ciudatei lui broaşte-ţestoase Casiopeea călătoreşte dincolo de hotarele timpului pentru a le descoperi secretele întunecate.

Şcoala de magie şi alte povestiri, de Michael Ende

Traducere din limba germană de Raluca Trușcanu

Cu ilustraţii de Regina Kehn

Vîrsta recomandată 8+

Cine îl cunoaşte pe Michael Ende doar ca autor al Poveştii fără sfîrşit, al lui Momo sau al lui Jim Năsturel va descoperi în volumul Şcoala de magie şi alte povestiri minunate fabule şi poveşti scrise de-a lungul timpului şi adunate într-o carte care se adresează atît copiilor, cît şi adulţilor. Printre altele, cei mici pot descoperi aici secretul Lenei, pot picta alături de Moni o operă de artă sau pot participa la înfruntarea dintre regatul care avea un polonic magic şi cel care avea un bol fermecat. Adulţii sînt purtaţi în lumea teatrului de umbre al Ofeliei, au şansa să-şi regăsească visurile aproape uitate la Şcoala de magie sau pot trăi alături de rinocerul Norbert Ceafăgroasă frămîntările ridicării unui monument în cinstea propriei persoane. Michael Ende spunea că o povestire devine adevărată numai atunci cînd găseşti un anumit ton pentru ea. Cu siguranţă în toate poveştile sale din acest volum marele magician al cuvintelor a găsit tonul potrivit, fie el serios sau plin de umor.

Un prieten ca nimeni altul, de Oliver Scherz

Traducere din limba germană de Iulian Bocai

Cu ilustraţii de Barbara Scholz

Vîrsta recomandată 6 +

Habbi este un pui neastîmpărat de veveriţă: în loc să facă provizii de mîncare pentru iarnă, cutreieră pădurea în căutare de comori: o cochilie, o pană colorată, o aripă strălucitoare de libelulă. Se aventurează chiar şi-n locurile de care mama l-a avertizat să nu se-apropie. Pînă cînd, într-o zi, dă nas în nas cu lupul. Mare, gri, fioros, duşman de temut al veveriţelor. Dar stă nemişcat. Oare o fi rănit? În culcuşul său, Habbi se tot frămîntă: nu-l poate lăsa pe lup neajutorat. Aşa începe această prietenie neaşteptată. În fiecare zi, Habbi fuge de lîngă fraţii săi ca să-i ducă de mîncare lui Yaruk – fructe, nuci şi ce mai poate fura din rezervele familiei. Stau împreună şi povestesc. Pe măsură ce Yaruk îşi recapătă puterile, creşte şi foamea lui de carne. Prietenia dintre lup şi puiul de veveriţă va fi greu pusă la încercare, şi nu doar o dată, atunci cînd familia lui Habbi află întreaga tărăşenie şi îi alertează pe locuitorii pădurii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri