anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Comunicat de presă

Ateliere de lucru regionale organizate de Ministerul Educaţiei la Iaşi. Vor fi formaţi 25.000 de profesori

GALERIE
Casa_Corpului_Didactic_Iasi
 • Casa_Corpului_Didactic_Iasi
- +

Ministerul Educaţiei, prin Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi, în calitate de Partener 11, organizează, în perioada 14-16 decembrie 2022Atelierele de lucru PROF III şi PROF IV, pentru judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani, în cadrul Proiectului Profesionalizarea carierei didactice - PROF, POCU/904/6/25/Operaţiune compozită OS 6.5, 6.6, cod SMIS 146587. 

Atelierele se vor desfăşura la Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi (Strada Octav Botez 2A, Iaşi 700115 Iaşi). Activităţile din cadrul atelierelor de lucru se organizează în scopul şi în contextul asigurării cadrului operaţional privind profesionalizarea în cariera didactică, prin mentorat, ca urmare a transformărilor/modificărilor normative, naţionale şi internaţionale, privind procesul educaţional, cariera didactică şi activitatea didactică.

Tematicile atelierelor promovează modelul colaborării pedagogice, exemple de bună practică în cadrul comunităţilor de învăţare, cu privire la stagiile de practică pedagogică, la incluziunea în educaţie, învăţarea în context blended-learning.

Sesiunile de formare şi activităţile din cadrul atelierelor de lucru au un caracter interactiv, fiind susţinute atât de experţi – membri ai echipei Ministerului Educaţiei şi ai partenerilor universitari şi preuniversitari, cât şi de cadre didactice din Bazele de practică pedagogică (BPP), profesori care predau discipline psihopedagogice şi/sau metodice în cadrul liceelor cu profil pedagogic. Formatul facilitează reflecţia participanţilor cu privire la condiţiile de transfer ale unor bune practici şi la posibile arii de cooperare.

Atelierele se organizează in situ şi în format blended learning/online, în reţeaua bazelor de practică pedagogică – BPP.

Obiectivul principal al proiectului PROF este asigurarea mentoratului profesional pe durata întregii cariere didactice, în sistemul de învăţământ preuniversitar, prin crearea unui sistem naţional coerent şi fiabil de formare profesională şi de dezvoltare a competenţei didactice, ca formare psihopedagogică, necesare ocupării şi exercitării unei funcţii didactice precum şi obţinerii performanţei pedagogice în învăţământul preuniversitar din România, în activitatea de predare/formare şi în activitatea de management educaţional, în contextul procesului global de digitalizare a sistemelor de educaţie.

Mai multe detalii despre proiectul PROF şi activităţile desfăşurate sunt disponibile pe pagina https://www.edu.ro/PROF.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Învățătorul care a bătut un elev că nu știa tabla înmulțirii, sancționat cu 15% din salariu jumătate de an

Redacția

Învățătorul care a bătut un elev că nu știa tabla înmulțirii, sancționat cu 15% din salariu jumătate de an

Profesorul din județul Vaslui care a bătut un elev cu un băț peste palme pentru că nu știa tabla înmulțirii a fost sancționat.Comisia de disciplină și Consiliul de Administrație al școlii au decis diminuarea salariului cu 15% timp de șase luni și scăderea calificativului la următoarea evaluare.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.