Ateliere pentru copii la Palatul Culturii. Ce activități li s-au pregătit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ateliere pentru copii la Palatul Culturii. Ce activități li s-au pregătit

GALERIE
ateliere, copii, palatul culturii
  • ateliere, copii, palatul culturii
- +

Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi a pregătit pentru săptămâna aceasta trei ateliere interactive pentru copii care se vor desfăşura la Palatul Culturii din Iaşi. Manifestările au loc în cadrul Atelierelor DICE - D(istractiv) - I(nteractiv) - C(reativ) - E(ducativ)", derulate de Secţia Relaţii Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii.

 Primul atelier va avea loc astăzi, 8 aprilie, de la ora 11.00, copiii cu vârsta de peste 7 ani având ociazia să înveţe "Ţesut la gherghef". Pe parcursul a 90 de minute, participanţii vor vizita expoziţia "Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute", din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei, după care, în Sala de Educaţie Muzeală, vor ţese propriile modele. Preţul unui bilet este de 20 lei de persoană şi include toate materialele necesare.

Vineri, pe 9 aprilie, de la ora 11.00, va avea loc atelierul "Ceasul: o călătorie în timp", cei interesaţi având ocazia să viziteze Expoziţia "RetroTehnica", deschisă la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii "Ştefan Procopiu", urmând ca în Sala de Educaţie Muzeală să decoreze şi să asambleze un ceas. Activitatea se adresează copiilor de peste 8 ani şi durează peste 90 de minute. Preţul de participare este de 20 de lei.

Sâmbătă, pe 10 aprilie, de la ora 14.00, este programat atelierul de scriere creativă "Eminescu peste generaţii". Participanţii vor vizita expoziţiile deschise în cadrul Muzeului de Artă, urmând să desfăşoare activitatea practică în Sala de Educaţie Muzeală. Atelierul se adresează copiilor de peste 12 ani, urmând să dureze o oră. Preţul unui bilet este de 15 lei. Organizatorii anunţă că evenimentele se desfăşoară în condiţii de siguranţă sanitară, conform normelor impuse la data desfăşurării atelierului, numărul de locuri fiind limitat. Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, sau pe e-mail, la ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook a atelierelor cu cel puţin o zi înainte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.