Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ateneul a dat aseară o mână de ajutor campaniei „Căciulă, fular, mănuşi“

GALERIE
copii Harpasesti
  • copii Harpasesti
- +

Campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi’ este susţinută şi de una din instituţiile culturale din Iaşi, şi anume, de Ateneul Tătăraşi, care la concertul de colinde de aseară a instalat o urnă specială. 

Evenimentul a fost organizat de Ateneu împreună cu Colegiul „Negruzzi“, iar spectacolul a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului, intrarea fiind liberă. Concertul extraordinar de colinde pentru cor, flaut, oboi, pian şi ansamblu de percuţie a avut loc sub bagheta magică a dirijorului Dragoş Mihai Cohal. Au interpretat Ansamblul de per­cuţie Alternances Jr., Corul Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ Iaşi, Paula Mina- flaut, Ilie Gorovei - oboi, Paul Pintilie - pian, Andrei Holban - chitară bas, Iustin Rusu - tobe.

„La ora aceasta nu ştim încă câţi bani sunt, cutia este sigilată la Ateneu şi mâine (n.r. astăzi) vom desigila împreună cutia şi vom afla“, a explicat Irina Enea, purtătorul de cuvânt al Ateneului Tătăraşi.

Ateneul a venit cu această idee, de montare a unei urne pentru donaţii, în momentul în care a aflat de campania noastră. Chiar dacă nu a fost lume multă, orice bănuţ în plus contează pentru copiii din Hărpăşeşti. „Ateneul Tătăraşi a avut bucuria de a oferi publicului ieşean un spectacol extraordinar de colinde, cântece vechi şi muzică instrumentală. Publicul spectator a avut ocazia de a veni în sprijinul campaniei iniţiate de Ziarul de Iaşi şi sprijinită de Ateneul Tătăraşi pentru ajutorarea copiilor din satul Hărpăşeşti din comuna Popeşti, donând în urna amplasată la intrarea în sala. Mulţumim publicului pentru prezenţă şi sprijin. Pentru o instituţie precum Ateneul Tătăraşi care şi-a făcut un crez din încurajarea şi sprijinirea dezvoltării aptitudinilor copiilor din comunitatea noastră am considerat de datoria noastră să ne aducem un mic aport la această iniţiativă lăudabilă a Ziarului de Iaşi. Dorinţa atât de mare a unor copii de a învăţa şi care, contrar piedicilor unui sistem descurajant, nu doar că nu abandonează lupta lor de zi cu zi, dar reuşesc să ofere o lecţie de viaţă nouă, tuturor“, a declarat Liviu Brătrescu, directorul Ateneului Tătăraşi.

Cei 130 de şcolari şi preşcolari aşteaptă săptămâna viitoare cadourile, iar câteva familii sărace aşteaptă donaţiile pe care ieşenii le-au făcut special pentru ele. Cei care doresc să ajute în această campanie cu bani, hăinuţe ori cărţi pentru biblioteca şcolii sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, la adresa „Ziarului de Iaşi“, bd. Nicolae Iorga nr. 35, parter. Mai multe detalii puteţi obţine la numărul de telefon: 0232/271.271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre numărul de cont de trezorerie deţinut de şcoală şi despre contractele tip de sponsorizare care sunt necesare în asemenea situaţii.

Lista onorabilă a donatorilor:

* Viorel Blăjuţ, deputat independent - 3.000 lei

* Cristi Nedelcu, Octavian Pilă, Vicol Radu, Manuela Pădurariu, Cristiana Trofin şi ieşeni anonimi - haine, jucării, dulciuri, diverse ajutoare

* Ilie Dumbravă, pensionar - 10 lei

* Focality - 5.000 lei

* Fraţii Pricop - 300 lei

* Gabriel Surdu, viceprimarul municipiului Iaşi - 1.000 lei

* Ionela Stănescu - 200 lei

* Constanţa Mocanu - 300 lei

* Ion Lemnaru - 200 lei

* Elena Lemnaru - 100 lei

* Andrei Lemnaru - 100 lei

* Cătălina Lemnaru - 100 lei

* Viorica Matrană - 100 lei

* Cristina Daniliuc - 100 lei

* Cristina Chişcă - 100 lei

* Aurelia Maria - 100 lei

* Ateneul Tătăraşi - concert caritabil

* Filomena Corbu - cărţi

* Maria Watanabe - 200 lei

* Felix Guzgă şi Marian Şerbescu - 500 lei

* Grupul de firme AVISSO - 3.000 lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri