Ateneul, cele mai mari venituri dintre instituţiile de cultură ieşene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ateneul, cele mai mari venituri dintre instituţiile de cultură ieşene

GALERIE
ateneu iasi
  • ateneu iasi
- +

Ateneul Naţional din Iaşi a fost cea mai profitabilă instituţie culturală românească din Regiunea de Nord-Est, aflându-se totodată pe locul IX la nivel naţional. Totodată, pe primele trei poziţii în Regiunea Nord-Est se află instituţii de cultură din Iaşi, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” afându-se pe poziţia a II-a, locul X naţional, iar pe poziţia a treia în Regiunea Nord-Est se află Opera Naţională Română Iaşi.

Potrivit datelor statistice publicate de către Ministerul Finanţelor, la capitolul venituri proprii înregistrate în anul 2020, Ateneul Naţional din Iaşi ocupă primul loc în Regiunea Nord-Est, cu 627 de mii de lei, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi a înregistrat 565 de mii de lei, iar Opera Naţională Română Iaşi, 525 de mii de lei.

Potrivit reprezentanţilor Ateneului ieşean, instituţia a avut 11 premiere de teatru atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, 8 concerte de muzică, 2 festivaluri de anvergură, licitaţii şi a inaugurat noi spaţii expoziţionale. „Considerăm că rezultatele anului trecut vorbesc de la sine şi sunt o dovadă a muncii susţinute pe care am întreprins-o cu toţii în beneficiul comunităţii, promovând cultura şi identitatea noastră naţională”, a menţionat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului ieşean, punctând şi faptul că, împreună cu angajaţii instituţiei, este hotărât să continue acelaşi parcurs şi în următorii ani, sperând totodată că publicul va rămâne aproape de instituţie.

În ceea ce priveşte topul instituţiilor de cultură la capitolul veniturilor proprii din Regiunea Nord-Est, pe poziţia a IV-a se află Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, cu 121 de mii de lei, pe V se află Filarmonica Botoşani, cu 117 mii de lei, iar pe poziţia a VI-a, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău. Pe poziţia a VII-a este Teatrul „Luceafărul” din Iaşi, pe VIII, Teatrul „Vasilache” Botoşani, pe IX, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, iar pe X, Filarmonica Moldova Iaşi.

În ceea ce priveşte topul naţional, pe prima poziţie se află Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, care a obţinut 3.476.000 de lei în 2020, pe locul al II-lea aflându-se Opera Naţională Bucureşti, cu 1.903.000 de lei. În primele zece poziţii în acest top se află şi alte instituţii de cultură din Bucureşti, dar şi din Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Cluj, pe poziţiile IX şi X aflându-se Ateneul Naţional din Iaşi şi Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.