Ateneul îşi reia activitatea cu public. Iată programul evenimentelor!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Ateneul îşi reia activitatea cu public. Iată programul evenimentelor!

GALERIE
sala-mare-de-spectacole
  • sala-mare-de-spectacole
- +

Ateneul ieşean îşi reia activitatea cu publicul începând de săptămâna viitoare, având pregătite câte şapte evenimente la fiecare şapte zile. Ieşenii vor trebui însă să se grăbească la achiziţionarea biletelor pentru spectacolele pe care doresc să le urmărească, normele în vigoare stabilind că sala de spectacole poate fi utilizată la doar 30% din capacitate, cu respectarea măsurilor de protecţie.

„Echipa instituţiei a pregătit peste 40 de evenimente pentru acest început de an şi aşteaptă publicul iubitor de teatru, muzică şi film, la spectacole de teatru, concerte corale şi proiecţii de film, atât pentru cei mari, cât şi pentru copii. De Ziua Culturii Naţionale, în data de 15 ianuarie, începând cu ora 19, veţi putea urmări în regim de live streaming un concert interpretat de Corul Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeşanu şi Corul de Copii al Municipiului Iaşi, condus de Raluca Zaharia“, anunţă reprezentanţii Ateneului.

Astfel, prima reprezentaţie cu public din acest an va avea loc marţi, 12 ianuarie, de la ora 19, când va fi jucat spectacolul „Cu capu-n nori“, în regia lui Daniel Onoae. Joi, de la aceeaşi oră, va putea fi urmărită piesa „Astă seară... în familie“, în regia Ericăi Moldovan, iar vineri va fi difuzat un concert coral. În weekend, pe 16 ianuarie, de la ora 11.00, va fi jucat spectacolul pentru copii „Făt-Frumos din Lacrimă“, iar de la ora 19 „Dineu cu proşti“. Duminică, pe 17 ianuarie, de la ora 11.00, se va juca „Cu Cenuşăreasa la bal“, iar de la ora 19.00 „Pijamale“, spectacol regizat de Andrei Ciobanu. Următoarea săptămână de reprezentaţii va începe marţi, pe 19 ianuarie, când se va juca „Eram şi Era“ în regia lui Ovidiu Ivan.

Programul complet al lunii poate fi consultat pe site-ul instituţiei. Preţul unui bilet este de 15 lei la spectacolele pentru copii şi 20 de lei la cele pentru adulţi, putând fi achiziţionat atât online, cât şi de la casa de bilete.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.