ATENȚIE! Blocaj rutier ASTĂZI în Iași. Coloane de autobuze și TIR-uri vor crea haos
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

ATENȚIE! Blocaj rutier ASTĂZI în Iași. Coloane de autobuze și TIR-uri vor crea haos

GALERIE
autocare
  • autocare
- +

Transportatorii ieşeni vor protesta pe străzile din Centru, în zona Anastasie Panu şi Palat, împotriva actualelor norme RCA.

Traficul în centrul Iaşului va fi blocat astăzi timp de patru ore, începând cu ora 9.30. O parte a transportatorilor ieşeni au renunţat la protestul anunţat de acum două săptămâni. Mulţi alţii au anunţat însă că vor continua demersul îndreptat împotriva actualelor norme RCA.

„Guvernul s-a angajat verbal să îngheţe valoarea RCA la nivelul de anul trecut, iar miercuri trebuia să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă privitoare la acest aspect. Ordonanţa a fost adoptată, dar nu îi cunoaştem conţinutul. Reprezentanţii Guvernului au refuzat să ofere detalii. Nu înţelegem modul în care Guvernul înţelege să comunice, aşa că suntem nevoiţi să continuăm protestul“, a declarat Vasile Toma, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor de Persoane din Judeţul Iaşi.

La protestul programat azi şi-au anunţat participarea mai multe patronate din transporturile rutiere, respectiv UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2012, APULUM, FORT şi ATPJI. Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au anunţat ieri că nu vor mai participa la protest, apreciind că Guvernul a răspuns favorabil revendicărilor.

„Guvernul a stabilit să aprobe ordonanţa de urgenţă prin care preţul RCA să revină timp de şase luni la valoarea din 2015, pentru ca în acest interval legiuitorul să aibă posibilitatea să dea reglementării o formă finală. Dacă în aceste şase luni legea nu va trece prin Parlament într-o formă suportabilă, reluăm protestele. Ne aşteptăm ca, în final, acest guvern să pună osul la treabă şi în folosul cetăţenilor“, a declarat preşedinte COTAR, Mircea Manolache.

Celelalte organizaţii ale transportatorilor se vor prezenta azi la proteste.

Autoturismele şi autobuzele protestatarilor se vor aduna la ERA începând cu ora 7.30. De la ora 8.30 este programată deplasarea de la Rond Era pe Şoseaua Păcurari, Independenţei şi Elena Doamna, până la punctele de staţionare de pe Anastasie Panu şi strada Palat.

Altă coloană ar urma să ajungă în aceleaşi puncte, plecând din Podu Roş. Vehiculele vor parca pe tronsonul cuprins între intersecţia străzii A. Panu cu Sf. Lazăr şi intersecţia străzii Palat cu Sf. Lazăr, pe ambele sensuri de circulaţie. Circulaţia rutieră va fi închisă pe acest tronson în intervalul orar 9.30-13.00. Autobuzele RATP şi tramvaiele vor putea totuşi circula nestingherite.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.