ATENȚIE! Blocaj rutier ASTĂZI în Iași. Coloane de autobuze și TIR-uri vor crea haos

joi, 15 septembrie 2016, 02:02
2 MIN
 ATENȚIE! Blocaj rutier ASTĂZI în Iași. Coloane de autobuze și TIR-uri vor crea haos

Transportatorii ieşeni vor protesta pe străzile din Centru, în zona Anastasie Panu şi Palat, împotriva actualelor norme RCA.

Traficul în centrul Iaşului va fi blocat astăzi timp de patru ore, începând cu ora 9.30. O parte a transportatorilor ieşeni au renunţat la protestul anunţat de acum două săptămâni. Mulţi alţii au anunţat însă că vor continua demersul îndreptat împotriva actualelor norme RCA.

„Guvernul s-a angajat verbal să îngheţe valoarea RCA la nivelul de anul trecut, iar miercuri trebuia să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă privitoare la acest aspect. Ordonanţa a fost adoptată, dar nu îi cunoaştem conţinutul. Reprezentanţii Guvernului au refuzat să ofere detalii. Nu înţelegem modul în care Guvernul înţelege să comunice, aşa că suntem nevoiţi să continuăm protestul“, a declarat Vasile Toma, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor de Persoane din Judeţul Iaşi.

La protestul programat azi şi-au anunţat participarea mai multe patronate din transporturile rutiere, respectiv UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2012, APULUM, FORT şi ATPJI. Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au anunţat ieri că nu vor mai participa la protest, apreciind că Guvernul a răspuns favorabil revendicărilor.

„Guvernul a stabilit să aprobe ordonanţa de urgenţă prin care preţul RCA să revină timp de şase luni la valoarea din 2015, pentru ca în acest interval legiuitorul să aibă posibilitatea să dea reglementării o formă finală. Dacă în aceste şase luni legea nu va trece prin Parlament într-o formă suportabilă, reluăm protestele. Ne aşteptăm ca, în final, acest guvern să pună osul la treabă şi în folosul cetăţenilor“, a declarat preşedinte COTAR, Mircea Manolache.

Celelalte organizaţii ale transportatorilor se vor prezenta azi la proteste.

Autoturismele şi autobuzele protestatarilor se vor aduna la ERA începând cu ora 7.30. De la ora 8.30 este programată deplasarea de la Rond Era pe Şoseaua Păcurari, Independenţei şi Elena Doamna, până la punctele de staţionare de pe Anastasie Panu şi strada Palat.

Altă coloană ar urma să ajungă în aceleaşi puncte, plecând din Podu Roş. Vehiculele vor parca pe tronsonul cuprins între intersecţia străzii A. Panu cu Sf. Lazăr şi intersecţia străzii Palat cu Sf. Lazăr, pe ambele sensuri de circulaţie. Circulaţia rutieră va fi închisă pe acest tronson în intervalul orar 9.30-13.00. Autobuzele RATP şi tramvaiele vor putea totuşi circula nestingherite.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii