anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Atenţie: Fără manifestări tradiţionale de 24 ianuarie în Piaţa Unirii din Iaşi

GALERIE
hora unirii iasi
 • hora unirii iasi
- +

Autoritățile locale vor marca ziua de 24 ianuarie fără participarea publicului larg în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, în premieră, nu vor mai avea loc tradiționalele manifestări din Piața Unirii.

În schimb, vor avea loc evenimente în cadru restrâns. Totuși, la Iași va avea loc și un marș anunțat de către partidul AUR, condus de George Simion.

Ceremonialul religios va avea loc la ora 10.00 la Mănăstirea „Trei Ierarhi”, iar oficialitățile vor depune jerbe și coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mormânt aflat în incinta mănăstirii. La ora 11.30, la Muzeul Municipal este programast vernisajul expoziției „Alexandru Ioan Cuza – domnul epocii sale”.

Ulterior, la ora 14.00, la sediul Primăriei se va desfășura vernisajul expoziției „Iașul între cerințe și realizări 1848 – 1893”, lansarea albumului omonim și lansarea celui de-al treilea număr al publicației Ioan Neculce. Nu în ultimul rând, o expoziție va avea loc la ora 16.30 la Muzeul de Istorie Naturală: „Societatea de Medici Naturaliști din Iași – prima academie națională în spirit european”.

În intervenții în presa centrală, deputatul George Simion, președinte AUR, a anunțat că la Iași va fi organizat un marș unionist ca în fiecare an și la care ar urma să vină militanți din toată țara. Marșul va începe la ora 9.00 în fața Palatului Culturii pe direcția Piața Unirii.

AUR a mai anuntat un spectacol folcloric in Piata Unirii, iar, de la ora 10.00, ar urma sa aiba loc si o Hora a Unirii.

Seful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean, va participa, la Iași, la ceremoniile prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române.
Totodată, începând cu ora 15.00, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean, va participa la Palatul Culturii din Iași, la evenimentul prilejuit de semnarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte.

Este primul contract pentru realizarea lucrărilor de extindere a conductelor de alimentare cu apă potabilă în Republica Moldova, în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.