Atenţie la "chilipiruri"! A vrut să cumpere ţigări fără timbru, dar a fost tâlhărit într-un gang
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Atenţie la "chilipiruri"! A vrut să cumpere ţigări fără timbru, dar a fost tâlhărit într-un gang

GALERIE
tigari contrabanda
  • tigari contrabanda
- +

Pe un bărbat din Podu Iloaiei, dorinţa de a cumpăra ţigări ieftine l-au costat o îmbrăţişare forţată şi 670 de lei. El a fost jefuit chiar de cei care îi propuseseră chilipirul.

În dimineaţa zilei de 3 august a anului trecut, O.M. a venit la Iaşi, unde a schimbat 200 de lire sterline. O parte din bani i-a pus în buzunarul de la piept al sacoului, iar 670 de lei, într-unul dintre buzunarele de la spate ale pantalonilor. Apoi a mers la o farmacie, de unde a cumpărat nişte medicamente. La ieşire, s-a întâlnit cu Alexandru Necolici, cu care a mers la o terasă, unde au stat o jumătate de oră, după care fiecare a mers în drumul lui. O.M. s-a dus la alt bar, unde şi-a mai comandat o bere. La un moment dat, Necolici şi-a făcut iar apariţia, însoţit de un alt bărbat, Petru Croitoru. Acesta din urmă i-a propus lui O.M. să-i vândă un telefon mobil. Refuzat fiind, Croitoru a insistat, oferindu-i de această dată ţigări "Plugarul", la un preţ de 6 lei pachetul. Preţul era tentant, aşa că O.M. i-a însoţit pe cei doi într-un gang. Aici, Necolici l-a îmbrăţişat, blocându-i astfel mâinile, iar Croitoru i-a sustras din buzunarul pantalonilor cei 670 de lei. Tâlharii au fugit, O.M. nemaireuşind să-i prindă.

Cei doi au fost prinşi graţie imaginilor suprinse de camerele video din zonă şi trimişi în judecată pentru tâlhărie. Necolici mai avusese de-a face cu legea, fiind eliberat condiţionat în 2018, după o condamnare la 7 ani de închisoare tot pentru tâlhărie. Croitoru era şi el eliberat condiţionat, după o condamnare la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru furt calificat şi instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Cei doi recidivişti au fost condamnaţi din nou de magistraţii Tribunalului la câte 3 ani şi 3 luni de închisoare. Sentinţa urmează să fie analizată luna viitoare de Curtea de Apel, pe rolul căreia a intrat contestaţia depusă de cei doi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.