Atenție mare în perioada următoare: stați cu ochii pe cei care au scos sub scorul partidului!

joi, 13 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Atenție mare în perioada următoare: stați cu ochii pe cei care au scos sub scorul partidului!

Amicul nostru Archibald Tănase ne avertizează că, în noianul mare de informații electorale cu care suntem zilnic bombardați zilele acestea, am putea să trecem cu vederea peste câteva aspecte importante ale tuturor evoluțiilor post-alegeri, fie ele la Iași sau în altă parte.

Adicătelea, mai concret: cum vor plăti, într-o formă sau alta, cei care nu au tras de partid în sus, ci anapoda: în jos?

Vă spuneam ieri aicea despre situațiunea cam neclară de la partidoiul ieșean, acolo unde, de la Nichita încoace, plus primul mandat chiricesc, PSD nu a mai avut candidat la Primărie care să se ducă peste partid, iar asta până acuma a cam costat, chit că înțelegerea la depunerea candidaturii a fost una rezonabilă: te sacrifici, ca să băgăm cât mai mulți oameni în conțilul local, apoi te răsplătim la toamnă.

Ei bine, stimați telespectatori, cică marea dramă a celor ce au scos sub partid la Iași nu e aicea, ci la auriștii locali. Acolo unde nu unul, ci amândoi veneticii de la partidoi, puși de Simion să candideze unul la premărie, celălalt la județ, par să fi tras în jos AUR, căci ambii au scos scoruri sub partid.

Of, și când te gândești că aceștia au crezut că de acolo le va veni izbăvirea, atunci când partidoiul nu i-a mai vrut? Să vezi atuncea dramoletă dacă Simion îi va arunca peste bord, până la toamnă, cum deja se aude dinspre capitală că s-ar proceda cu cei în situațiunea lor. Of, of…

PS: O mențiune aparte aicea merită și nea Petrică, pemepistul amic cu Chirica furișat pe listele USR-ADU la consiliul județean. Și acesta a ajuns în aceeași situație: a scos sub alianța pe listele căreia a candidat. La el însă putem adăuga și un bonus la categoria nașparlie: e dat acum și ca exemplu negativ în toată țara despre cum nu trebuia să procedeze USR. Să fie acesta oare semnalul de pensionare definitivă? Că nouă așa ne pare de aici din spate…

Se anunță o vară fierbinte. Iacătă ce ar fi de urmărit!

O întâlnire ultrarestrânsă și secretă a avut loc ieri noapte, într-o locație necunoscută încă, între liderii de top ai PSD și ai PNL de la centru.

Zic gurile rele, căci alte surse nu sunt deloc, că aicea s-ar fi discutat tranșant, cu cifrele pe masă, ba chiar și cu strigături și bătăi cu pumnul pe dosare, despre cum ar trebui abordate alegerile de la toamnă.

Faza cea mai tare care s-a petrecut a fost aceea că, zice-se, Ciolacu a cerut pe față, fără nicio aluzie sau alt subterfugiu, ca PNL să nu mai aibă candidat la prezidențiale, ci să îl sprijine pe el. Altfel, a mai amenințat cică nea Marcel, arătând direct cu degetul spre nea Nicu Ciucă, cică partidoiul va merge la toamnă în tandemul Geoană – președinte / Ciolacu – premier, liberalii urmând a fi lăsați deoparte.

S-a lăsat, zice-se, cu plecări nervoase și uși trântite: că nu așa era stabilit, că câr, că mâr… Mna, altă realitate după vot, ce să-i faci?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii