anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Atenţie mărită cum vă adresaţi bărbaţilor cu chelie. O instanţă a decis că este hărţuire sexuală

GALERIE
barbati chelie
 • barbati chelie
- +

A spune despre un bărbat că are chelie este o formă de discriminare şi constituie hărţuire sexuală, a conchis un judecător britanic, relatează The Guardian. Potrivit deciziei, remarcile privind chelia unui bărbat la locul de muncă este echivalentă cu remarcile asupra sânilor unei femei. Sentinţa a venit într-un caz dintre un electrician şi compania unde a fost angajat.

Tony Finn, care urmează să fie compensat, lucra la British Bung Company de aproape 24 de ani când a fost concediat, anul trecut în luna mai. Acesta a dat compania în judecată acuzând, printre alte lucruri, că a fost victima unei hărţuiri sexuale după un incident cu supervizorul fabricii, Jamie King.

Finn a acuzat că în timpul unei discuţii din iulie 2019, supervizorul s-a referit la el ca fiind chel. Acuzaţia a făcut completul de judecată să delibereze dacă remarca cu privire la chelia sa a fost o simplă insultă sau o hărţuire.

„Este dificil să conchizi altceva decât că domnul (Jamie) King a rostit acele cuvinte cu scopul de a viola demnitatea (lui Finn) şi de a crea un mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator pentru el”, se arată în decizie. Supervizorul a admis că intenţia sa a fost de a-l ameninţa pe Finn şi de a-l insulta.

În opinia instanţei, există o conexiune între cuvântul „chel”, pe de o parte, şi caracteristicile unui anumit sex, pe de alta. Iar referirile sexuale sunt interzise. Chiar dacă compania a argumentat că şi femeile pot cheli, instanţa a afirmat că fenomenul este prevalent printre bărbaţi.

Ca parte a deciziei, completul a citat un alt caz, unde un bărbat a fost găsit vinovat de hărţuire sexuală după remarci privind mărimea sânilor unei femei. Iar în acest caz este mult mai probabil ca o femeie să primească astfel de apelative, conform tribunalului.

Astfel, instanţa a determinat că remarca făcută de supervizor este de natură să creeze un mediu intimidant pentru Finn şi este legată de sexul acestuia. Compensaţiile pe care electricianul le va primi vor fi determinate la o dată ulterioară.

SURSA: digi24.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.