Atenţie mărită la acest agent imobiliar: un client se plânge că l-a lăsat fără bani!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Atenţie mărită la acest agent imobiliar: un client se plânge că l-a lăsat fără bani!

GALERIE
vasiliu_constantin_fidelia casa
  • vasiliu_constantin_fidelia casa
- +

 Un om de afaceri din Bucuresti a închiriat mai multe apartamente în Iaşi ca să cazeze muncitorii şi a lăsat bani unui agent să plăteacă utilităţile şi chiria. Agentul a folosit fondurile pentru nevoi proprii şi apoi a dispărut

 

Un client al celei mai importante agenţii imobiliare din oraş, Fidelia Casa, acuză că a fost înşelat de unul din consilierii imobiliari care colabora prin intermediul unui PFA cu agenţia. Ioan Giurgilă, reprezentant al unei companii bucureştene, a închiriat mai multe apartamente prin intermediul Fidelia Casa în primăvara anului trecut, pentru a găzdui muncitorii firmei. Locuind în capitală, acesta s-a înţeles cu agentul care i-a închiriat apartamentele, Constantin Vasiliu, să ìi plătească chiria proprietarilor şi utilităţile. „În luna iunie, m-a contactat şi mi-a spus că proprietarul unui apartament din Moara de Foc vrea să plătesc în avans pe două luni, pe lunile iulie şi august, adică 1.900 lei, şi încă 600 lei datorii la întreţinere. Nu ştiu încă dacă le-a plătit, nu am avut timp să mă interesez, cert este că i-am dat 2.500 lei. Ştiind că am achitat, stăteam liniştit, când mă sună proprietarul apartamentului să mă întrebe de chirie. I-am explicat că i-am plătit agentului, însă el mi-a spus că n-a primit banii şi de aici a început toată distracţia”, a început povestea Ioan Giurgilă.

 
Plângeri la autorităţi
 
Contactat, agentul Constantin Vasiliu i-a explicat lui Giurgilă că nu a efectuat plata pe chirie pentru că a avut o problemă personală, dar că până la sfârşitul lunii septembrie va rezolva problema. „Eu am fost nevoit să plătesc proprietarului chiria aşteptând să recuperez banii de la agent. L-am mai lăsat câteva săptămâni după care m-am adresat agenţiei. Managerul agenţiei din Păcurari mi-a spus că a discutat, au recunoscut ambii existenţa problemei şi mi s-a promis că mi se restituie banii de agenţie din comisioanele obţinute în urma tranzacţiilor pe care le mai avea pe rol agentul. Am revenit zilele trecute, dar mi s-a transmis că agenţia nu îmi poate plăti niciun leu şi să mă îndrept împotriva agentului, care între timp a încheiat colaborarea cu agenţia”, a mai spus Ioan Giurgilă. Văzându-se cu pagubă, Giurgilă a făcut plângere la Poliţie şi la Protecţia Consumatorului, însă se arată revoltat de faptul că înţelegerea a fost făcută cu agenţia imobiliară prin agent, nu cu agentul personal. „Am făcut plângeri, prejudiciul e important pentru mine, 2.500 lei sau 1.900 lei dacă a plătit, într-adevăr, utilităţile. Ce mă deranjează este că am primit cheile de la acel apartament intrând în agenţia Fidelia Casa din Păcurari, nu de la Constantin Vasiliu pe stradă. Am plătit şi comision 1000 lei pe apartament când am închiriat, atunci nu a luat bani agenţia? Eu de agent nu mai pot da, numărul de telefon era cel de la firmă şi acum, după ce a încheiat colaborarea, nu ştiu cum să îl mai contactez”, s-a mai plâns Ioan Giurgilă.
 
Agentul a dispărut
 

Contactată telefonic, şefa agenţiei Fidelia Casa din Păcurari a confirmat cele povestite de Ioan Giurgilă, însă a justificat faptul că nu poate plăti compania o sumă încasată de un agent colaborator în nume personal, nu al firmei. „Agenţia din Păcurari nu are, practic, angajaţi, ci colaboratori care lucrează prin PFA în cadrul firmei. Activitatea recunoscută de noi este efectiv cea de închirierea a apartamentelor, cred că patru locuinţe a închiriat domnul Giurgilă. Atunci s-a încheiat treaba noastră. Înţelegerea ulterioară dintre client şi agentul colaborator Constantin Vasiliu a fost făcută prin asumarea unui risc din partea domnului Giurgilă. Cu ce titlu putem noi plăti din companie suma încasată de agent în nume propriu pentru a presta un serviciu asupra cărora s-au înţeles ei doi? Agentul mai avea două chirii pe rol şi speram să recuperăm de acolo suma pentru a i-o restitui domnului Giurgilă, însă ambele au picat”, a explicat managerul Fidelia Casa Păcurari, Ramona Văduva. Aceasta a menţionat că agentul Constantin Vasiliu nu mai locuieşte la adresa iniţială, iar singurul număr de telefon prin care colaborau este cel pe care îl primise la serviciu, astfel că acum nu mai poate fi contactat. „Şi noi mai avem de reglat unele probleme cu el, dar nu l-am mai putut contacta. Oricum, ultima oară când a venit să semneze desfacerea contractului de colaborare, a promis că va rezolva personal problema cu domnul Giurgilă. Noi l-am asigurat de tot sprijinul pe clientul nostru în cazul în care va deschide vreun proces împotriva fostului nostru colaborator”, a concluzionat Ramona Văduva. Constantin Vasiliu nu apare pe site-urile de specialitate decât cu anunţurile prin care îşi promova imobilele din portofoliu în calitate de colaborator, iar în dreptul său este trecut doar numărul de call center de la Fidelia Casa.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.