anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Atenţie, restricții de circulație în centrul oraşului până săptămâna viitoare

GALERIE
panu
 • panu
- +

Organizarea în zona Palatului Culturii a concertelor incluse în cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional al Educației zona Palatului Culturii, precum și a evenimentelor din cadrul Forza Zu impune o serie de modificări și restricții de circulație.

Astfel, de astăzi dimineața până luni, 21 mai, la ora 24.00, se închide circulația auto, funcție de necesități, între liniile de tramvai și str Anastasie Panu. De asemenea, între 17 și 20 mai, între orele 15.00 și 24.00, se închide circulația auto pe str. Anastasie Panu și str. Palat, funcție de necesități. Circulația tramvaielor pe str. Anastasie Panu și str. Palat va fi oprită în zilele de 17, 19 și 20 mai, între orele 18.00 și 24.00, iar vineri, 18 mai, între orele 16.00 și 20.00.

Pentru buna desfășurare a Marșului Absolvenților de vineri, 18 mai, se impune instituirea de restricții de circulație între orele 17.00 și 19.00, funcție de necesități, pe următoarele străzi inluse în traseele parcurse de participanți:

- Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” - al. Gr. Ghica Vodă - bd. Carol I - Piața Mihai Eminescu - str. Gavriil Musicescu - Piața Unirii - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. Anastasie Panu (Casa Pătrată);

- Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” - bd. Carol I - Piața Mihai Eminescu - str. Gavriil Musicescu - Piața Unirii - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. Anastasie Panu (Casa Pătrată)

- Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T Popa” (Piața Națiunilor) - bd. Independenței - Piața Mihai Eminescu - str. Gavriil Musicescu - Piața Unirii - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. Anastasie Panu (Casa Pătrată);

- Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” - bd. Tudor Vladimirescu - str. Elena Doamna - str. Anastasie Panu (Casa pătrată);

În altă ordine de idei, în vederea organizării evenimentelor Forza Zu și FIE Sport Gym din zilele de sâmbătă, 26 mai, și, respectiv, duminică, 27 mai, parcarea din fața Palatului Culturii va fi eliberată între 20 mai, de la ora 24.00, până pe 20 mai, la ora 24.00. Totodată, circulația auto va fi închisă, funcție de necesități, între liniile de tramvai și str. Anastasie Panu între 21 mai, de la ora 24.00, până pe 28 mai, la ora 24.00. Circulația tramvaielor pe str. Anastasie Panu și str. Palat va fi oprită între 25 mai, de la ora 18.00, până pe 27 mai, la ora 18.00. Circulația auto va fi închisă, funcție de necesități, pe str. Palat și str. Anastasie Panu în ziua de sâmbătă, 26 mai, între orele 16.00 și 24.00, și duminică, 27 mai, între orele 11.00 și 15.00.

În fine, pentru buna desfășurare a Festivalului de Artă și Zbor Hangariada, organizat de Aeroclubul Român „Alexandru Matei” din Iași, se vor institui restricții de circulație, funcție de necesități, în perioadă 25 - 28 mai, între orele 9.00 și 2.00, pe str. Aviației, str. Aterizaj și arterele adiacente.

Deciziile punctuale privind restricționarea circulației rutiere vor fi luate de Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier și Poliția Locală.

Cele patru concerte FIE 2018 organizate în fața Palatului Culturii sunt:

- Concert FIE Folcloric - Ansamblul Academic Național de Dansuri Populare „Joc” din Republica Moldova - joi, 17 mai

- Concert FIE Rock susținut de trupele Celelalte Cuvinte, Vița de Vie și Cargo - vineri, 18 mai, după Marșul Absolvenților

- Concert FIE Clasic susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași și Corul „Gavriil Musicescu” - sâmbătă, 19 mai

- Concert FIE Junior - duminică, 20 mai

Concertele vor începe la ora 19.30, iar accesul este liber, cu excepția evenimentului Concert FIE Junior, când spectacolul va începe la ora 17.00.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate de Primăria Municipiului Iași în cadrul FIE 2018 găsiți pe www.fieiasi.eu și www.facebook.com/festivaliasi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.