ATENŢIE! Revine verdele intermitent în unele intersecţii. Se mai iau câteva măsuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

ATENŢIE! Revine verdele intermitent în unele intersecţii. Se mai iau câteva măsuri

GALERIE
semafor
  • semafor
- +

Primarul interimar Mihai Chi­rica a anunţat ieri noi corecţii la sistemul de management integrat al traficului. Verdele intermitent de dreapta va fi reintrodus în inter­secţiile b-dul Independenţei - str. George Enescu, Cotnari (b-dul So­cola spre Nicolae Iorga), Ţesătura (calea Chişinăului - b-dul Primă­verii) şi Nicolae Iorga cu b-dul Socola.

„Am dispus verificări şi la intersecţia din Podul de Fier. Încă un lucru pe care trebuie să-l facem săptămâna asta face referire la tronsonul cuprins între str. Pă­durii şi Podul de Fier, acolo, din­tr-o măsură pe care nu am înţeles-o, dar o voi corecta, a apărut opri­rea interzisă pe toată lungimea străzii. Nu. Oprirea interzisă dispusă de Comisia de circulaţie a fost doar în dreptul intersecţiilor şi a trecerilor de pietoni pentru a permite elemente de vizibilitate şi siguranţă pentru pietoni. În rest, va fi permisă parcarea în lungul străzii, longitudinal“, a spus primarul interimar.

Chirica a mai vorbit şi despre implementarea unei soluţii de fluidizare a traficului în intersecţia Moara 1 Mai. În acea zonă, scoaterea verdului intermitent pe direcţia „înainte“ creează blocaje pe sensul de mers Canta - Gară.

Alte două intersecţii frecvent invocate de şoferi şi unde scoaterea ver­delui intermitent de dreapta a creat blocaje sunt Splai Bahlui mal stâng cu str. Gh. Ghibănescu şi b-dul Can­temir cu şos. Naţională (spre Podu Roş).

În ceea ce priveşte por­nirea echipamentelor din ultimele 30 de intersecţii cuprinse în sistemul de management al traficului, acestea vor fi activate gradual. Primarul interimar a dezvăluit că vinerea trecută a emis un ordin prin care a interzis pornirea semafoa­relor noi în intersecţii precum Podu Roş sau Uzinei - Săulescu până când nu vor fi rezolvate problemele apărute în alte zone.

„Haosul de săptămâna trecută a fost motivat de aceste «restartări» de intersecţii fără a urmări efectiv elementele de trafic. Le vom porni pe toate în cele din urmă, dar gradual, pe măsură ce rezolvăm problemele pe care le-au creat la intersecţiile deja pornite, ajungem în cele din urmă şi în Podu Roş să vedem ce se va-ntâmpla acolo pe ce timpi de semaforizare vor propune şi care va fi modalitatea de gestionare a acestei intersecţii“, a explicat Chirica.

În privinţa altor intersecţii unde schimbarea timpilor de se­maforizare a dus la blocaje şi care nu au putut fi încă remediate, primarul interimar a precizat că acestea vor rămâne, deocamdată, în „gal­ben intermitent“„Tot ce este bine, lăsăm în varianta favorabilă, nu ne creăm singuri probleme“, a mai spus edilul.

Un exemplu de astfel de intersecţie este str. Gării - str. Arcu, zonă unde pornirea semafoa­relor a dat peste cap circulaţia şi a creat ambuteiaje pe toate direcţiile. Probleme au existat şi la intersecţia pasaj Octav Băncilă - str. Păcurari, dar măsurile adoptate săptămâna trecută de către primărie au remediat deficienţele.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.