Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

ATENŢIE ŞOFERI: Dacă opreşti în acest loc rişti să fii jefuit. Ce a păţit un tânăr?

GALERIE
SinestiSinesti1Sinesti2Sinesti3
  • Sinesti
  • Sinesti1
  • Sinesti2
  • Sinesti3
- +

Relatarea soferului care a fost la un pas de a fi jefuit, in timp ce avea familia in masina, de o banda de talhari care iesea din padurea de langa Sinesti a creat un urias val de revolta pe retelele de socializare. Extrem de multi internauti spun ca au de gand sa isi cumpere arme de foc si sa isi faca singuri dreptate pentru ca nu mai au incredere in autoritatile care ii favorizeaza pe infractori. 

Peste 16.000 de internauti au dat share postarii lui Mihai Razvan Moraru, in timp ce peste 1.000 au comentat indignati cele intamplate. „Mai Cocalari politici, javre administrative si hoti de toate felurile – sictir mah! Eu in seara aceasta eram cu copiii in masina, in vacanta de 1 Mai. Ce tara e mah asta? Ce siguranta e mah asta? In care ies Hotii din padure ca ciupercile dupa ploaie, in care faceti legi doar pentru infractori, in care suntem condusi de infractori? Cat sa mai suportam mah jaful si nesimtirea? Cand autoritatile vor pune pret pe siguranta noastra? Cand vom deschide draku ochii si nu vom mai accepta minciuna si hotia?”, a scris spferul dupa ce a reusit sa scape cu bine.

 Reactiile internautilor sunt extrem de furioase. Ei ii acuza pe politicienii din fruntea tarii ca ii favorizeaza pe infractori si nu mai au nicio speranta ca autoritatile ii pot proteja. „A devenit un stat mafiot si criminal, nu sunt aparati oamenii cinstiti, in plus, infractorii sunt favorizati”, a scris o romanca. Pai au fost cam multi eliberati de la bulau dupa legile lui Tudorel si au inceput furturile, talhariile la drumul mare, crimele pe banda le vedem la tv. Traiasca si infloreasca bunastarea PSD. Si jandarmeria care amendeaza surdo- muti pt. Ca striga in gura mare lozinci defaimatoare la adresa partidului”, este un alt comentariu. „Fratilor se anunta a doua REVOLUTIE asa nu se mai poate, trebuie sa iesim in strada doar asa mai putem schimba ceva”, a scris un alt roman.

Mai jos redăm postarea integral:

“România. Cum poţi fi prăduit ca in vestul sălbatic, la final de vacanţa! Sinesti, E85, Bucuresti - Buzau.
In aceasta seara am oprit intr-o parcare, pe drumul Buzau-Bucuresti, pentru o pauza de la condus.  Am urcat in maşina cand am văzut ca cea din fata mea, oprită si ea in parcare, a plecat. Nu am avut un sentiment Ok, o bănuiala mi-a zis sa ma car.
Fix in acel moment am văzut oameni ieşind din pădurea de pe marginea drumului, venind spre maşina in viteza. Eram deja înăuntru si am văzut cum un tânăr era deja ghemuit in spatele maşinii. 
Am blocat uşile, am plecat in viteza si am sunat la 112. 
Mi s-a făcut legătura la Politie, care mi-a spus ca sigur am roata înţepata si o maşina care sigur ma urmăreşte. Deci ştiau. In timp ce vorbeam cu ei la telefon, mi-a apărut in bord mesajul de pana pe spate, dreapta. Le-am dat datele maşinii si locatia si mi-au spus ca vin după mine. 
Am reuşit sa ajung la benzinăria Mol din Voluntari. Si sa umflu roata. A apărut si poliţia care ma cauta. Mi-au spus ca am avut noroc, pentru ca alţii, in zilele trecute nu au fost la fel de norocoşi. Au fost bătuţi, jefuiţi.
Bai, in ce ţara trăim?
I-am întrebat pe poliţişti de ce nu se face ceva, dacă tot ştiu situaţia. Mi-au spus ca patrulează pe zona 2 maşini zi noapte, dar sunt depăşiţi. Sunt doar 40% din câţi ar trebui sa fie. Si de la centru nu se face nimic, chiar dacă se ştie situaţia. S-a cerut patrularea jandarmeriei, dar mah ăştia sunt mai Ocupaţi cu paza lui Dragnea la DNA si nu pot participa.
Acum sunt la vulcanizare, in Bucuresti. 
Mai Cocolari politici, javre administrative si hoţi de toate felurile - sictir mah!
Eu in seara aceasta eram cu copiii in maşina, in vacanţa de 1 Mai.
Ce ţara e mah asta? Ce siguranţa e mah asta?
In care ies Hoţii din pădure ca ciupercile după ploaie, in care faceti legi doar pentru infractori, in care suntem conduşi de infractori? 
Cât sa mai suportam mah jaful si nesimtirea? 
Cand autorităţile vor pune preţ pe siguranţa noastră?
Cand vom deschide draku ochii si nu vom mai accepta minciuna si hoţia? 
Multe întrebări, aceleaşi răspunsuri!
Respect pentru Poliţia Romana care m-a ajutat si a intervenit!
Iar pentru clasa politica si toţi românaşii care o ţin in viaţa : SICTIR!

PS: aici a fost vorba de o secunda. Secunda de cand m-am urcat in maşina. E clar ca erau pregătiţi sa atace, dar urcându-ma in maşina au înţepat roata dreapta spate pentru a ma prinde mai târziu. Acea secunda in care am decis sa intru in maşina a fost diferenţa intre a fi lovit sau a scapa. 
Am aflat in seara aceasta ca mai nou, arunca cu diverse obiecte in fata maşinii, cand nu e trafic mare, pentru a provoca o ieşire in decor si a jefui.

PS2: din mesajele voastre înţeleg ca sunt mai multe zone unde eşti atacat la drumul mare. Mulţi dintre voi ati fost martorii sau victimele unor asemenea atacuri. Se pare ca Sinesti nu e un caz izolat. A1, A2, Carrefour Voluntari, Fundeni, Mamaia, Sibiu si lista continua. Înţeleg ca mulţi dintre voi ati depus plângeri, nerezolvate pana astăzi.
PS3: Azi, la ora 10 nu exista un echipaj de Politie in zona. In schimb se face curat, se aduna gunoiul, pentru prima data in ultimele luni. Mai jos poza de astăzi. 
Aceasta nu este o postare cu interes politic, sa lămurim aceasta poveste pe care o încearcă unii comentatori. Este o întâmplare reala, din care ar trebui sa învăţam noi sa ne protejam, iar autorităţile sa înveţe sa ia măsuri. Sunt sute de mesaje de la oameni care au fost jefuiţi si bătuţi in acest mod. Se ştie! Atunci sa se intervină!”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri