anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

ATENŢIE ŞOFERI! Restricţii de circulaţie pe străzi importante din cauza şantierelor

GALERIE
restrictie
 • restrictie
- +

Municipalitatea a anunţat ieri o serie de restricţii de cir­culaţie pe raza oraşului din cauza lucrărilor la şantiere.

În cursul nopţii de joi spre vineri, astfel de măsuri vor fi luate în zona cartierului Păcurari, pe str. Străpungere Silvestru, în intervalul 22.00 - 04.00, pentru lucrări la pasajul Octav Băncilă. „Sunt lucrări care vor fi executate pe timpul nopţii, acolo au început turnările pe rampele de acces ale pasajului de săptămâna trecută“, a precizat Chirica. El a adăugat că restricţiile vor continua şi pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă în acelaşi interval orar.

Tot în Păcurari vor fi menţinute restricţii pe unele porţiuni ale străzii Toma Cozma, unde a fost turnat recent asfalt pe tronsonul dintre str. Manolescu şi b-dul Carol. „Lucrările vor continua pe segmentul de până la intersecţia cu str. Păcurari în cursul zilei de mâine (astăzi, n.r.). Pe parcursul următoarelor două săptă­mâni vom interveni şi cu stratul de uzură. Primul tronson ca­re va fi abordat este cel aferent Colegiului Negruzzi, un­de sperăm să finalizăm până la sfârşitul săptămânii viitoa­re“, a menţionat primarul interimar.

Potrivit edilului, interdicţii vor fi inclusiv în zona Podu Roş - Nicolina. „Joi seară vor fi restricţii pe zona Podu Roş şi pasajul Nicolina pentru finalizarea asfaltării, la pasaj fiind vor­ba de o asfaltare în totalitate, iar în Podu Roş conti­nuăm asfaltarea pe timp de noapte“, a spus edilul.

Chirica a precizat că se lucrează şi la dezafectarea liniei de tramvai din zona rondului, în contextul în care calea de rulare pe tronsonul Podu Roş - Podul de Piatră urmează să fie dezafectată în cadrul proiectului ce prevede refacerea Splai Bahlui mal drept, aflat în procedură de licitaţie. Referitor la reintroducerea tramvaielor spre CUG, Chirica a de­cla­rat că primele probe în acest sens vor demara în luna oc­tombrie.

Nici zona centrală nu a scăpat de interdicţii în circulaţia rutieră. Potrivit edilului, Palas SRL a solicitat municipalităţii restricţii în dreptul şantierului de pe str. Sf. Lazăr, unde construieşte o clădire de birouri. „Restricţiile sunt pentru intervalul 4 - 11 septembrie şi perioada 21 septembrie - 27 octombrie. Nu este o oprire de circulaţie, ci doar faptul că ei vor folosi prima bandă pentru a aşeza utilaje, echipamente cu care toarnă betoa­ne, lucru care s-a mai desfăşurat până acum fără probleme şi astfel de restricţii vor mai fi până la finalizarea investiţiei“, a mai spus Chirica.

Şantierele de pe raza mu­nicipiului, în cadrul pro­iectelor europene derulate de Pri­mărie prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, ar urma să fie închise până la sfârşitul acestui an. Orice altă cheltuială în contul constructorilor după 31 decembrie va fi decontată de la bugetul local, şi nu din bugetul european.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (II)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (II)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

Pe viscol. Senin. Frescele de la Scobinţi

Nichita DANILOV

Pe viscol. Senin. Frescele de la Scobinţi

Mărturisesc că scriu aceste rânduri cu mâhnire. Cu întristare. (...) Prin anii '86 am apărut amândoi, într-adevăr, pe pagina întâi a revistei Dialog. Eu, cu o poezie intitulată Senin, domnia sa cu un tablou cu Ceauşescu. A ieşit un scandal de proporţii. Revista Dialog a scăpat ca prin urechile acului, era cât pe ce să fie desfiinţată după acest incident.

Nea Omăt şi doamna Iarnă

Michael ASTNER

Nea Omăt şi doamna Iarnă

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate (III)

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.