Atenţiune-atenţiune: întâlnire strategică şi secretă la partidoi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Atenţiune-atenţiune: întâlnire strategică şi secretă la partidoi!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Atenţiune-atenţiune, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: filiala ieşeană a partidoiului cică este pe picior de război civil începând de ieri la amiază, pe motiv de ambât politic şi de neinvitarea la o chermeză a unora. La restaurantul amicului de partid şi de stat de pe malul lacului Ciric a avut loc ieri după amiază, prelungindu-se pentru unii până la ore târzii din noapte, o mare reuniune de partid şi de stat, dar cu invitaţii verbale date pe ochi frumoşi. 

Totul a pornit cică de la o întrunire pe care ar fi convocat-o câţiva parlamentari de Iaşi ai partidoiului, care şi-au chemat acolo colegii să stabilească ce ar fi de făcut în rezbelul fratricid dintre Dragnea şi Tudose şi pe cine ar fi mai avantajos şi mai cu moţ să susţină. Evident că a fost invitat, pe lângă parlamentari, şi şeful interimar de filială Măricel.

Numai că, de aici încolo, a început treaba să fie oablă, căci Măricel s-a apucat de dimineaţă să sune şi premarii partidoiului mai apropiaţi lui, pe motiv că sunt chemaţi la Ciric să ciocnească o şampanie de bucurie că judeţul are de împărţit 6 milioane trimise plocon de la Tudose. Invitaţiile s-au făcut însă cu mare fereală, ca nu cumva să fie chemat din greşeală şi vreun apropiat de-al lui Chirica, care se înţelege că nu a avut porţie şi scaun la masă. Ce s-a discutat acolo, dar mai ales ce s-a mâncat şi ce s-a băut, dacă vă interesează? Ok, am înţeles, haleala şi agaliul le lăsăm pe altădată: să vorbim de discuţiuni. Ia’n cetiţi aşadar despre asta în rândurile ce urmează!

Unde a rămas ca-n tren şi unde ca-n avion?

Puţini ştiu că în rezbelul dintre Dragnea şi Tudose, şeful filialei ieşene, Măricel, ar fi optat deja, trecând de partea premierului. Cei doi au şi avut alaltăieri o întâlnire mai largă, în care s-au făcut unele promisiuni financiare, cum vă spuneam mai sus. Măricel a venit însă cu mandat clar, zice-se, după discuţiile avute: pregătirea oamenilor din judeţ pentru votul viitorului congres, în care se va propune conducere nouă la partidoi la Bucureşti şi trimiterea lui Dragnea la pensie. Pentru asta, căci Măricel are nevoie de sprijinul a câţi mai mulţi premari, ştiut fiind că la muniţip nu prea ţine hamul în mână, din cauza lui Mihăiţă. Iar propunerea de prânz de lucru făcută de parlamentari ieri i-a picat mănuşă, ca să-şi cheme şi el premarii în cadru official, pompos. Nu ştim încă pe ce s-a bătut palma în detaliu, în mare se aude că lui Măricel i-a cam ieşit pasienţa, că râdea cu gura mare aseară. Gurile rele zic însă că, în rândul parlamentarilor ieşeni, treaba a cam rămas pentru unii ca-n tren. Adică, ştiţi voi cum: ura şi la gară... Acuma, rămâne să vedem: la Gara Mare sau la aia din Nicolina?

PS: La final şi o informaţie de pe mapamondul partidoiului. Cică la nivel naţional Dragnea pierde filială cu filială, iar unii cunoscători zic că până duminică actualul şef de partidoi va rămâne maxim cu Carmenuţa şi Olguţa, deşi nici asta din urmă nu e sigură. Nici nu ştii dacă să te bucuri au ba: oare se poate mai rău decât ţara condusă de teleoltenii penali?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.