Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Advertorial

Atrium Garden - Casa este acolo unde îți este inima (P)

GALERIE
Coperta
  • Coperta
- +

Casa este acolo unde îți este inima, unde sufletul tău abia așteaptă să ajungă, acolo unde simți liniștea care îți oferă un echilibru perfect. Casa este acolo unde îți crești copiii în tihnă, acolo unde poți face planuri, acolo unde poți visa la familia perfectă. Casa este precum un sanctuar – în momentul în care ai intrat pe ușă toate grijile dispar, toate tensiunile interioare se dizolvă și lasă loc unui spațiu în care îți poți asculta bătăile inimii. Dacă știi să privești și să asculți locurile, poți găsi o astfel de locuință la Atrium Garden, un complex rezidențial care în numai trei ani a reușit să se transforme într-o comunitate frumoasă, tânără și stabilă. Acesta a fost gândul cu care dezvoltatorii au plecat la drum, iar când cupa excavatorului a smuls prima bucată de pământ din cei 11.000 metri pătrați de teren cumpărați în mod special pentru viitorul complex, au știut că visul li se va îndeplini.

La început au fost planurile, pe care constructorii au început să le pună în practică. Părea ușor - proiectul era complet și cochet, cota de entuziasm era la maxim și parcă și vedeau cum înmânau prima cheie celor care urmau să-și înceapă o nouă viață în Atrium Garden, la Valea Lupului. La scurt timp au constatat că proiectul avea nevoie de ajustări, în sensul că viitorului complex i s-ar fi potrivit mult mai bine propriile rețele de utilități, așa că au pornit la lucru.

Nu s-au descurajat și au văzut partea bună a schimbării – complexul avea să fie independent în tot ceea ce privește alimentarea cu cele necesare unui trai decent, inclusiv canalizarea. Când cărămizile au început să se înalțe și să contureze primele două blocuri, atenția a fost îndreptată exclusiv către siguranță și confort, nefiind loc de niciun rabat de la calitate. Și pentru că detaliile fac diferența dintre meșteșug și artă, constructorii au folosit cele mai bune materiale, au fost atenți nu doar la interior, la compartimentarea încăperilor astfel încât spațiile să fie cât mai bine folosite, ci și la exterior, la terase care să ofere acel confort și detașare de stresul cotidian, la ferestrele care să scalde în lumină viitoarele apartamente.

Cu multă migală au fost amenajate și fațadele, care ascund multă muncă și multe materiale de calitate, care să asigure o hidroizolație perfectă astfel încât să nu existe niciun disconfort ulterior creat de eventualele infiltrații. Când constructorii și-au terminat treaba, bagheta dirijorală a fost încredințată arhitecților și designerilor, care au transformat fiecare locuință într-o poveste. Folosind tonuri de bej și alb, apartamentele au devenit spații confortabile, atent echilibrate, intime, în care viitorii proprietari să-și poată crea viața pe care și-o doresc.

Confort și intimitate

În complexul Atrium Garden, liniștea, siguranța și intimitatea sunt asigurate și prin dispunerea apartamentelor (cu una, două sau trei camere) – câte două, maximum trei pe fiecare etaj, evitându-se astfel o aglomerare care poate duce la disconfort. O suprafață generoasă a fost acordată și curții interioare, unde maeștri peisagiști au amenajat un parc cu specii deosebite, între care, în timp, au strecurat și spații deosebite pentru copii. Când dezvoltatorii a înmânat prima cheie, sentimentul de bucurie și împlinire a fost întregit de credința că a fost martor la începerea unor noi drumuri în viață – ale lui, ca și girant al confortului viitoarelor familii, dar și ale proprietarilor care urmau a locui în Atrium Garden. „În complex sunt în jur de 100 de familii, majoritatea tinere. Când primul proprietar a sosit nu erau copii, dar apoi au început să apară, să completeze și să bucure familiile. Acum sunt ca o comunitate. Se cunosc, se sprijină, dacă este nevoie, au activități împreună” , au spus dezvoltatorii de la Atrium Garden.

În vacanță, la tine acasă

Între timp, complexul a crescut, de la două blocuri ajungând la șapte, cu alte două în construcție. Atenția la detalii a fost la fel de concentrată, apartamentele  amenajate fiind impecabile. De cum ușa de la intrare se închide în spatele tău, spațiul frumos conturat oferă acel confort și echilibru de care fiecare dintre noi are nevoie pentru a-și trăi viața cât mai frumos. Poți savura prima cafea a zilei pe terasele ample, intime, desprinse parcă dintr-un film italian, și tot în același loc te poți bucura de culorile apusului, într-un aer lipsit de praful și noxele care au transformat Iașul marilor iubiri într-unul din cele mai poluate orașe din țară.

Pe aceste terase te simți mereu în vacanță, așa cum au promis dezvoltatorii încă de la începutul proiectului. Confortul este completat și de lipsa grijilor privind cumpărăturile, la parterul complexului existând nu doar două supermarketuri cu produse de calitate, multe dintre ele provenite din economia Bio și Eco, ci și o farmacie și o cofetărie cu delicii ce pot transforma fiecare seară într-una deosebită.


Intrarea în Atrium Garden este securizată, la fel și locurile de parcare, dar și cele de bicliclete unde, pe cele ale părinților, le poți vedea și pe cele ale prichindeilor ce cresc în liniște și pace. Dacă îi privești, gândul te duce la copilăria „cu cheia la gât”, când voinicii și prințesele se jucau în jurul blocurilor, feriți de pericole și fericiți că pot avea mulți prieteni.

La Atrium Garden poți ajunge cu mașina personală, dar poți apela și la transportul în comun, stația fiind chiar în dreptul complexului, care în aceste zile de primăvară este înconjurat de florile pomilor fructiferi de la casele din jur, ce scaldă strada Garoafei (ce nume mai potrivit pentru o adresă de complex rezidențial s-ar fi putut găsi?) într-un parfum suav, de care se bucură întreaga comunitate tânără, ce și-a croit un stil de viață de care s-ar putea bucura toți cei ce ar alege tihna și siguranța unui apartament din cele nouă blocuri, lăsând în urmă zgomotul orașului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri