Au amanetat la Iaşi tinichele galbene declarate drept aur
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Au amanetat la Iaşi tinichele galbene declarate drept aur

GALERIE
bijuterii
  • bijuterii
- +

Un bărbat din Iaşi este acuzat că a creat un prejudiciu de peste 30.000 de lei unei case de amanet după ce a falsifcat mai multe contracte şi a primit tinichele din metal pe care le-a înregistrat ca bijuterii de aur.

Gheorghiţă Prisăcaru (32 de ani) a fost angajat la o casă de amanet proaspăt deschisă în luna februarie a anului 2011. El mai lucrase şi în trecut la o societate cu acelaşi obiect de activitate, iar acest lucru l-a convins pe proprietarul noii case amanet. Prisăcaru avea ca activitate, pe lângă verificarea produselor pe care clienţii voiau să le amaneteze, întocmirea la zi a contractelor de amanet. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis ieri în judecată, acuzându-l de gestiune frauduloasă.

„Programul instalat pe calculator dădea erori“

Potrivit rechizitoriului, la scurt timp după ce gestiunea casei de amanet a fost preluată de Prisăcaru, rulajul firmei a început să crească. Suspiciunile patronului au fost întărite pe 29 martie 2011, atunci când a constatat că un lanţ primit drept gaj ca fiind de aur era de fapt dintr-un metal comun. „Acest fapt a determinat partea vătămată să verifice toate obiectele masive primite de învinuit, aflând în acest mod că nu sunt din aur. În momentul în care a adus acest lucru la cunoştinţa învinuitului, acesta s-a enervat şi, la data de 30 martie 2011, şi-a scris demisia. La data de 30.03.2011 a fost efectuat un inventar al valorilor materiale şi băneşti existente, ocazie cu care s-a întocmit şi un proces-verbal în care au fost menţionate neregulile constatate, stabilindu-se un prejudiciu de 31.650 lei, prejudiciu creat prin primirea drept gaj a unor bijuterii din aur care ulterior s-au dovedit a fi metal comun şi a unor telefoane mobile contrafăcute“, se menţionează în rechizitoriu.

În urma inventarului efectuat, patronul a mai aflat că 15 contracte încheiate de Gheorghiţă Prisăcaru conţineanu date nereale privind numele persoanei care le închiriase sau datele personale ale acesteia.
„Cu ocazia audierii, învinuitul a negat săvârşirea faptelor. Acesta a arătat că, în proporţie de 90% din timpul pe care îl petrecea la serviciu, era însoţit de către partea vătămată şi soţia sa, cu care se consulta la încheierea contractelor. A mai arătat că programul instalat de către partea vătămată pe calculator dădea erori, astfel justificându-se datele incorecte care apar inserate în contracte“, se mai arată în rechizitoriu.
Proprietarul păgubit s-a constituit parte civilă în proces cu 31.600 de lei. Procesul urmează să înceapă.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.