Au apărut angajaţii care lucrează în România, dar au acte de muncă bulgăreşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Au apărut angajaţii care lucrează în România, dar au acte de muncă bulgăreşti

GALERIE
plaja
  • plaja
- +

Hotelurile româneşti se mută, în acte, în Bulgaria, acolo unde taxele şi impozitele sunt mai mici. Mişcarea este relativ simplă şi legală: hotelierii fac acolo firme de management, cu care angajează personalul de aici. Costurile sunt reduse la jumătate, un câştig extrem de important, mai ales că de anul acesta hotelierii din România trebuie să plătească şi impozit forfetar.
Patronii români câştigă din start dacă-şi fac firma în Bulgaria, acolo unde mediul fiscal este mai prietenos. Taxele pe angajat scad la jumătate, de la 86 la sută cât sunt în România, la 43 la sută în Bulgaria. Apoi se câştigă şi din TVA şi impozitul pe profit mai mici. Bulgaria are o cotă a TVA de 9 la sută în turism, iar impozitul pe profit este de 10 la sută.
Şi în România s-a discutat de mai multe ori despre uniformizarea TVA în turism la 9 la sută, dar propunerea nu a fost pusă în practică. Cazarea şi micul-dejun din hoteluri sunt taxate cu 9 la sută, dar cina are un TVA de 24 la sută. La final, dacă firma este înregistrată în Bulgaria, cheltuielile de exploatare scad cu 50 la sută.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.