anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Au fost corecte alegerile USR de la Iași? Raport intern cu 516 adrese de email suspecte

GALERIE
dan barna cosette chichirău
 • dan barna cosette chichirău
- +

Dan Barna a fost ales președintele USR pentru un nou mandat, în urma unui vot electronic care a avut loc /data/_editor/files/Raport_Comisie_Electorala_probleme.pdfîn perioada 1-5 septembrie. Au votat 9.314 membri ai formațiunii, iar Barna a obținut 6.097 din voturi, însemnând 65.75%. Cosette Chichirău și Alexandru Surcel, contracandidații lui Dan Barna, au obținut 2.907 (31.35%) și respectiv 269 (2.90%) dintre voturilor membrilor USR.

Nu s-au dat bine rezultatele că suspiciuni de fraudare au apărut deja în interiorul partidului

Un Raport al Comisiei pentru organizarea alegerilor pentru președinția USR asupra problemelor semnalate în privința procesului de votare din județul Iași arată că pe 2 septembrie „Ștefan Tănasă coordonatorul de urnă mobilă al filialei Iași trimite mail către SG prin care cere modificare în registrul electoral pentru 516 adrese de mail. Filiala județeană a cerut schimbarea a 516 mailuri din registrul de votanți. Acestea înlocuiesc adresele de mail existente anterior în registrul electoral pentru membri”. A urmat o verificare la telefon a persoanelor pentru care s-a cerut schimbarea adreselor de email. „Concluzia generală a fost că această parolă funcţionează pentru toate cele 516 adrese de email”, a fost unul din aspectele care a reieșit din verificare.

CONCLUZIILE RAPORTULUI:
 
- Demersul Comisiei Electorale de a investiga situația descrisă de prezentul raport a fost pe deplin justificat din mai multe motive (de securitate, de procedură), cel mai important fiind imposibilitatea verificării faptului că adresele de email generate de către filiala Iași pentru câțiva membri ai săi sunt, într-adevăr, în controlul exclusiv al respectivilor membri și, pe cale de consecință, că votul este exercitat de către respectivii membri, reprezentând opțiunea lor liber și secret exprimată

- Există aspecte care au rămas neexplicate, în care declarațiile și explicațiile primite din partea colegilor din filiala Iași implicați în organizarea procesului electoral sunt parțial neconfirmate de către: - declarațiile primite din partea membrilor SG - informațiile furnizate de către votanții sondați parte din inițiativa Comisiei Electorale - Problemele identificate de către Comisie și descrise în prezentul raport au fost de natură să afecteze exprimarea opțiunii libere și secrete a votului membrilor, precum și să arunce o umbră de îndoială cu privire la corectitudinea întregului proces electoral.

Prin acțiunile Comisiei Electorale și ale SG-ului am asigurat corectarea acestor neajunsuri și aplicarea unui proces electoral corect și imparțial, coordonatorii procesului electoral din filiala Iași înțelegând propunerile Comisiei Electorale și colaborând în aplicarea lor și a procedurii de desfășurare a procesului electoral 

- Comisia Electorală nu s-a pronunțat și nici nu se poate pronunța, în urma datelor adunate și descrise în prezentul raport, asupra existenței din partea celor implicați în procesul electoral din filiala Iași a malvolenței sau nu a unor eventuale tentative de fraudă, faptele descrise putând fi și rezultat al unor erori umane. Rămâne în responsabilitatea celor care vor continua investigația să discearnă între aceste aspecte.  

Raportul, care circulă în mediul online, poate fi citit AICI

Fragment din raportul intern USR:

3 septembrie

În timpul dimineţii, Radu Mihaiu a verificat dacă parola comunicată de domnul V**** ***u
funcţionează şi la alte adrese de email.

Următoarele adrese (primele 10 din lista trimisă de către coordonatorul de la Iaşi) au fost
verificate:
A***** P******** a*************a@mailweb.club
A***** R******* a************u@mailweb.club
A****** Z******* a************a@mailweb.club
A*********** I****** a*************if@mailweb.club
A**************** B********* b**************a@mailweb.club
O************* B******* b**************a@mailweb.club
B************ V********** b*********************u@mailweb.club
B********* V***************** b**********************e@mailweb.club
B************* R*********** b*****************u@mailweb.club
B*************** L********* b**********u@mailweb.club

Parola s******a (cu s mic, nu S mare cum trimisese domnul V****** *****u - probabil un
autocorrect) a funcţionat pentru toate aceste adrese
Ulterior, Cornel Zainea, a verificat, prin sondaj, încă 20 de adrese de email din cele cerute
de către coordonatorul de la Iasi.
Parola “s*******a” a funcţionat pentru toate aceste adrese. Concluzia generală a fost că
această parolă funcţionează pentru toate cele 516 adrese de email.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.