anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Au fost stabilite primele pedepse în dosarul angajărilor trucate de la Şcoala de Arte Iaşi

GALERIE
scoala_populara_arte_Iasi
 • scoala_populara_arte_Iasi
- +

Primele pedepse din dosarul angajărilor trucate de la Şcoala de Arte au fost deja stabilite. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat propunerile făcute Tribunalului în acordurile de recunoaştere a vinovăţiei semnate de patru angajaţi ai Şcolii Populare de Arte. Şefa Serviciului Artistic din cadrul instituţiei, Andreea-Elena Popovici, un muncitor, Ilie Vintzi, referentul economic Mihaela Cucoradă şi secretara comisiilor de concurs prin care cei trei au fost angajaţi, Elena Nina Zugravu au recunoscut faptele care li se impută, au acceptat încadrarea juridică şi cuantumul viitoarelor pedepse.

Conform acordurilor de recunoaştere, Zugravu ar fi pus la dispoziţia Andreei Popovici condiţiile de vechime şi studii pentru participarea la examen şi variantele de subiecte întocmite de comisie înainte chiar de anunţarea concursului. Ca urmare, Popovici a câştigat fără probleme concursul pentru şefia Serviciului Artistic. La rândul său, Cucoradă ar fi pus la dispoziţia lui Ilie Vintzi o adeverinţă falsă cu ajutorul căreia acesta şi-a completat vechimea în muncă necesară pentru a se înscrie la concursul de ocupare a unui post în cadrul Biroului financiar-administrativ, pe care l-a şi câştigat.

Acordurile semnate de cei patru prevăd pentru fiecare o pedeapsă de un an de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Vlad Baba, directorul Scolii Populare de Arte Iasi

Tribunalul urmează să analizeze şi eventual să aprobe acordurile în perioada 23-30 iunie. Miza anchetei procurorilor DNA este reprezentată de modul în care Vlad Corneliu Baba a fost numit director al instituţiei. Baba a fost angajat în noiembrie 2020 la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Alexe, fiind imediat detaşat ca director al Şcolii de Arte, chiar dacă nu îndeplinea condiţiile legale pentru ocuparea postului. Alexe a fost inculpat pentru abuz în serviciu, iar Baba şi şeful Serviciului resurse umane din cadrul CJ, Radu-Gabriel Apetrei sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.