anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Au început concedierile la Poştă

„De la 1 aprilie putem vorbi de restructurări. Este jale", susţine Elena Bârlescu, lider de sindicat al Poştei din Iaşi.

GALERIE
postas-clujean
 • postas-clujean
- +

La Poştă au început să apară nori sumbri. Deja a început procesul de disponibilizare în mediul rural. „De la 1 aprilie putem vorbi de restructurări. Este jale. Unii factori poştali din mediul rural deja au primit încă două, trei sate pe lângă cele pe care le aveau, dar acum lucrează cu jumătate de normă. Eu consider că aşa doreşte conducerea să-i oblige să-şi dea demisia, ca să nu le dea salarii compensatorii”, a spus Elena Bârlescu, lider de sindicat al Poştei din Iaşi.

Ea nu a specificat care este numărul celor au fost disponibilizaţi. Bârlescu a continuat, însă, arătând şi alte modificări care îşi fac simţită prezenţa atât asupra angajaţilor Poştei, cât şi asupra celor ce apelează la serviciile companiei. „S-au făcut nişte modificări care afectează direct activitatea Poştei, dar şi clienţii companiei. De exemplu, începând de sâmbăta trecută, la oficiul poştal 1 din Cuza Vodă s-a redus numărul ghişeelor de la patru, câte funcţionau înainte, la două. În felul acesta, oficiantele vor avea mai mult de lucru şi, din păcate, cu siguranţă vor apărea şi nemulţumiri din partea clienţilor. Este strigător la cer ce se întâmplă. Până acum, conducerea companiei nu a discutat şi nu a negociat nimic cu noi. Nu aş şti să vă spun exact câte persoane au fost disponibilizate din mediul rural”, a completat Elena Bârlescu. Pentru a afla mai multe informaţii, am încercat să-l contactăm şi pe Dragoş Serseniuc, şeful Oficiului Judeţean de Poştă, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice repetate.

 
 Tichie de mărgăritar
 
Porsche Leasing România a depus, la finele lunii martie, singura ofertă în cadrul licitaţiei pentru furnizarea în leasing către Poşta Română a unui număr de 607 autovehicule, valoarea contractului fiind estimată la 8,23 milioane de euro (TVA inclusă) în următorii trei ani. Oferta Porsche Leasing România a fost depusă în asociere cu Porsche România, Porsche Broker de Asigurare şi MHS Truck&Bus, potrivit datelor operatorului poştal. Termenul de depunere a ofertelor a expirat la 28 martie. Conform datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro, licitaţia a fost contestată de Auto Exact SRL, dar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins cererea. Potrivit caietului de sarcini, flota de autovehicule Poştei Române include autoutilitare tip furgon - 516, autoşasiu - 82 şi remorci - 9. "La finalul perioadei de leasing, achizitorul urmează să-şi exercite dreptul de opţiune în sensul de a dobândi proprietatea asupra obiectelor în leasing (...). Asigurarea CASCO pentru autovehicule, parte a contractului de leasing, va acorda despăgubiri pentru avarii în staţionare sau în mers, cu franşiză zero, confom conditiilor de asigurare, pe teritoriul României", se precizează în anunţul de participare publicat de Poşta Română.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.