Au început înscrierile pentru concursul de admitere de la UMF Iași. Procedura este exclusiv online

marți, 18 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Au început înscrierile pentru concursul de admitere de la UMF Iași. Procedura este exclusiv online

Înscrierile pentru examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași prin probă scrisă (grilă) au început pe 3 iunie și se vor încheia pe data de 16 iulie.

Pentru admiterea la locurile finanțate de la bugetul de stat și la locurile cu taxă în lei de la programele de studiu de 360, 300 și 240 de credite, cum ar fi ,,Medicină”, ,,Medicină Dentară”, ,,Farmacie”, ,,Asistență Medicală Generală”, ,,Bioinginerie”, candidații trebuie să susțină un test grilă timp de trei ore. Ulterior, scorul obținut la testarea din data de 21 iulie va fi considerat nota de admitere. Pentru programele de studiu cu 180 de credite, precum ,,Nutriție și dietetică”, ,,Tehnică dentară”, ,,Asistență de profilaxie stomatologică”, ,,Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic”, ,,Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare”, admiterea se va face pe baza dosarelor, iar înscrierile sunt programate între 10-16 iulie.

Înscrierea candidaților 

Candidații se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv on-line, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului Concursului de admitere. Documentele care vor constitui dosarul de concurs vor fi depuse on-line (scanate), în secțiuni specifice din platforma dedicată concursului de admitere.

Disciplinele de concurs

  • Pentru programele de studiu ,,Medicină” și ,,Medicină Dentară” este obligatorie disciplina ,,Anatomia și Fiziologia omului” și ,,Chimie organică” sau ,,Fizică”, la alegere.
  • Pentru programul ,,Farmacie, ,,Chimie organică” obligatoriu, și ,,Biologie vegetală” sau ,,Anatomia și Fiziologia omului”, la alegere.
  • Mai departe, pentru programul de studiu ,,Asistență Medicală Generală”, la alegere între ,,Anatomia și Fiziologia omului” sau ,,Chimie organică”.
  • Pentru ,,Bioinginerie”,  la alegere între ,,Matematică” sau ,,Anatomia și Fiziologia omului”.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii