Au murit lăudătorii? Primăria, mândră de cum a gestionat prima zăpadă din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Au murit lăudătorii? Primăria, mândră de cum a gestionat prima zăpadă din Iaşi

GALERIE
zapada
  • zapada
- +

Direcțiile și societățile comerciale din subordinea municipalității s-au mobilizat exemplar pentru a combate efectele negative ale ninsorii și viscolului din zilele de miercuri și joi, 17 și 18 ianuarie, și pentru a menține orașul funcțional. Reamintim că miercuri, 17 ianuarie, seara, primarul Mihai Chirica a convocat o ședință a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a pus la punct planurile de acțiune pentru zilele următoare.

Începând de joi, 18 ianuarie, lucrătorii Citadin S.A. au început transportul zăpezii din oraș. Astfel, între orele 8.00 și 20.00, angajații societății au încărcat și transportat în zona C. A. Rosetti un volum de 1.300 de metri cubi de zăpadă din șos. Bucium, bd. Poitiers, precum și din zonele Palat, Ateneu și Grădina Botanică. Totodată, echipele Citadin S.A. au răspândit 173 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori pe toate traseele, 20 de tone de materiale antiderapant în zonele versanților Bucium și Țicău și 4 tone de clorură de calciu în zona centrală. Au muncit 31 persoane și au fost utilizate 18 autobasculante, 5 sărărițe, 23 de lame, 3 încărcătoare frontale și 6 buldoexcavatoare cu cupă.

Acțiunea de transport a zăpezii a continuat și noaptea, între orele 20.00 și 8.00, când s-a ridicat zăpada strânsă pe bd. Independenței și în Piața Mihai Eminescu. A fost încărcat și transportat un volum de 880 de metri cubi de zăpadă din zonele amintite. Echipele Citadin S.A. au acționat cu 25 de persoane și 11 autobasculante, 8 sărărițe, 16 lame și 6 buldoexcavatoare cu cupă și au împrăștiat 181 de tone de clorură de sodiu pe toate traseele.

În cursul zilei de astăzi, 19 ianuarie, Citadin S.A. lucrează cu utilaje cu lame în zonele Alexandru cel Bun, Dacia, Galata și Nicolina, continuă încărcatul și transportul zăpezii din zona Independenței și Piața Mihai Eminescu și eliberează alveolele și stațiile Companiei de Transport Public de pe bulevardul Carol I.

În stocurile Citadin SA mai sunt 316 tone de material antiderapant, 54 de tone de clorură de calciu, 1.384 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor și 3.490 de tone de nisip.

Detaliat, în intervalele orare menționate echipele Citadin S.A. au lucrat după cum urmează:

Tura 8.00 – 20.00:

- cartier Cicoarei  - un buldoexcavator

- cartier Nicolina I - un buldoexcavator și o autobasculantă

- cartier Frumoasa și cartier Nicolina II - o autobasculantă și un buldoexcavator

- cartier Bularga, bd. Țuțora și Aleea Rozelor - un buldoexcavator și un tractor cu lamă

- str. Uzinei și str. Pavlov - un buldoexcavator

- cartier Tătărași  și zona Smârdan - două tractoare cu lamă și o autobasculantă

- traseele 9 și 10 - două sărărițe cu lamă

- cartier Copou - o lamă, un buldoexcavator și două autobasculante

- zona centrală - o sărăriță

- cartier Aviației și drum spre Aeroport - două tractoare cu lamă

- șos. Bârnova și cartier Bucium - o lamă și o autobasculantă

- zona Podu Roș – sediul BCR – str. Palat - un buldoexcavator și trei autobasculante

- șos. Bucium, bd. Poitiers și zonaCUG - un încărcător frontal și trei autobasculante.

- campus Tudor Vladimirescu - un buldoexcavator

- traseul 8 - două sărărițe

- str. Pantelimon Halipa și str. Conductelor - un buldoexcavator și o autobasculantă (plus intervenții de îndepărtare a crengilor căzute)

- zona Palatului Culturii - trei autobasculante și un buldoexcavator (încărcat zăpada)

- cartier Bucium - un buldoexcavator și o autobasculantă

- str. Podișului și str. Văleni - un buldoexcavator

- str. Strugurilor și aleea Strugurilor - un buldoexcavator și o autobasculantă

- cartier Crucea Roșie și Grădina Botanică - un buldoexcavator

- str. Vasile Lupu, bd. Metalurgiei, bd. Carol I și aleea Sadoveanu - o sărăriță (plus supralărgirea arterelor)

- versanți Bucium - un încărcător frontal

- versanții Țicău - o autobasculantă

Tura 20.00 – 8.00:

- bd. Independenței, Piața Mihai Eminescu și străzile adiacente - două autobasculante și un buldoexcavator (încărcat zăpada)

- bd. Carol I, capăt Bucium – două autobasculante și un buldoexcavator (încărcat zăpada)

- șos. Nicolina și străzile adiacente – o autobasculantă și un buldoexcavator (încărcat zăpada)

- Podul Cantemir – o autobasculantă și un buldoexcavator (încărcat zăpada)

- zona centrală – o sărăriță

- cartier Tătărași, cartier Frumoasa, cartier Manta Roșie – o lamă și o autobasculantă

- cartier Hlincea – o lamă și o autobasculantă

- cartier Păcurari, zona Sărărie – o lamă și o autobasculantă

- cartier Nicolina I, cartier Nicolina II, cartier Galata – o lamă și o autobasculantă

- cartier Bularga - o lamă și o autobasculantă

- cartier Dacia – un buldoexcavator și o autobasculantă

- cartier Dimitrie Cantemir - un buldoexcavator și o autobasculantă

- cartier Alexandru cel Bun - un buldoexcavator și o autobasculantă

- cartier Moara de Vânt - un buldoexcavator și o autobasculantă

- traseul 9 – trei autobasculante cu lamă (supralărgire)

- traseul 10 – două autobasculante cu lamă (supralărgire)

- traseul 1 – două autobasculante cu lamă și o sărăriță cu lamă (supralărgire)

- bd. Carol I, str. Sărărie și șos. Sărărie - o sărăriță cu lamă (supralărgire)

- str. Păcurari, șos. Păcurari - o sărăriță cu lamă (supralărgire)

- str. Moara de Vânt și str. Vasile Lupu - o sărăriță cu lamă (supralărgire)

***

În cursul zilei de ieri, 18 ianuarie, echipele Salubris S.A. au răspândit pe trotuare și aleile pietonale 600 de kilograme de clorură de calciu. Totodată, societatea a lucrat pentru eliberarea zonelor pietonale cu 139 de muncitori, 2 autobasculante, 1 autovehicul Ladog, 4 multicar, 3 mașini Milfisk, 2 utilaje Kramer și 10 motocultoare.

Astăzi, 19 ianuarie, angajații Salubris S.A, cu ajutorul a 4 multicare, 2 mașini Nelfisk, 2 utilaje Kramer, 2 Iveco și 2 Holder, lucrează pe bd. Socola, pasajul Socola, Nicolina - CUG, pasajul Nicolina, bd. Poitiers, pasajul Poitiers, platoul Bărboi, platoul Flacăra, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, platoul Piața Unirii, str. Gării, str. Anastasie Panu, bd. Carol I, str. Ghica Vodă, stații Piața Unirii, platoul Cinema Victoria, str. I. C. Brătianu, str. Cuza Vodă, Parcul Orășel, Splai Drept Bahlui (Podu Roș – Stația de Salvare), bd. Tudor Vladimirescu, str. Dudescu, str. Vasile Lupu, str. Vasile Stroescu, str. George Enescu, Podul Metalurgie, bd. Chimiei (Mal Stâng), bd. Prof. Dr. Dimitrie Mangeron, parcurile din Podu Roș, str. Bucium, bd. Primăverii, bd. Nicolae Iorga, bd. Dimitrie Cantemir, str. Sf. Lazăr, parcarea de la Casa Pătrată, aleea Mihail Sadoveanu, șos. Arcu, parcarea din spatele Primăriei, podul Cantemir, str. Silvestru, pasajul Alexandru cel Bun, bd. Alexandru cel Bun, bd. Dacia, str. Tabacului, str. Sarmisegetuza (Tabacului - Bahlui), șos. Națională (rond Tabacului – Piața Alexandru cel Bun), str. Cerna, str. Pantelimon Halipa, str. Libertății, str. Străpungere Silvestru, șos. Moara de Foc, str. Canta, șos. Păcurari, str. Ciurchi, drumul nou Metalurgie (Podul Sf. Ioan – Podul Metalurgie). De asemenea, Salubris S.A. va încărca și transporta zăpada din stația Piața Unirii, șos. Păcurari și zona Alexandru cel Bun. În zonele stațiilor mijloacelor de transport în comun, trecerilor de pietoni, scărilor, trotuarelor și pasajelor este curățată zăpada și se împrăștie material antiderapant.

În altă ordine de idei, reprezentanții Salubris S.A. avertizează că din cauza căderilor de zăpadă programul de colectare a deșeurilor menajere din municipiu și din comunele învecinate poate suferi întârzieri. Pentru a nu bloca arterele principale de circulație cu autospecialele destinate ridicării deșeurilor menajere, dar și din cauza dificultății de scoatere a pubelelor pe trotuare de către clienți, serviciile de ridicare se vor realiza doar acolo unde accesul este posibil. Salubris S.A. face apel către ieșeni să parcheze mașinile astfel încât să permită intrarea cu ușurință a autospecialelor pentru ridicarea deșeurilor.

Și Salubris S.A. reamintește ieșenilor că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local 172 / 2002 privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi, asociaţiile de proprietari și locatari și persoanele fizice şi juridice deținătoare de bunuri imobile au obligația să cureţe zăpada şi gheaţa imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează. Zăpada sau gheaţa rezultată trebuie depozitată la o distanţă de 0,30 metri de bordura carosabilului, pentru a putea fi ridicată de societățile responsabile. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş.

De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează agenţi economici, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora pe toată durata funcţionării acestora. În restul timpului acestă obligaţie revine asociaţiilor de locatari-proprietari şi, respectiv, locatarilor.

Nu în cele din urmă, Salubris S.A. reamintește ieșenilor că este interzisă aruncarea zăpezii şi a gheţii din curţi, alei, trotuare sau alte spaţii pe străzi. Persoanele care nu se conformează somaţiilor primite de la Poliția Locală cu privire la reglementările menționate riscă amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 190 şi 370 lei.

***

Compania de Transport Public S.A. a acționat ieri, 18 ianuarie, în zonele șinelor de tramvai, răspândind 5 tone de clorură de sodiu tratatş cu inhibitori și 500 de kilograme de clorură de calciu. Compania de transport a mobilizat 50 de muncitori și a folosit 1 autobasculantă, 3 scări mecanice, 1 volă și 2 tractoare cu lamă.

Echipele Servicii Publice S.A. au continuat să intervină în zonele de versanți, pe scări și pe punțile pietonale. De asemenea, angajații societății au curățat zăpada de pe aleile din cimitire și parcuri și spații verzi.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale sunt disponibile numele de telefon ale Salubris SA 0232.270.223 și 0800.410.610. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.