anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Au pus la punct ultimele detalii! Aşa vor autorităţile să arate centrul Iaşului

GALERIE
alee-Lapusneanu
 • alee-Lapusneanu
- +

Strada Lăpuşneanu "îşi va recăpăta parfumul de epocă şi va fi o veritabilă alee de promenadă", Palatul Braunstein va intra în lucrări de restaurare printr-un alt proiect european, catacombele de la Cub vor fi puse în valoare, ansamblul Mitropolitan va căpăta şi o dimensiune turistică foarte importantă după ce lucrări de restaurare şi reamenajare aflate în plină desfăşurare se vor finaliza. Acestea sunt punctele marcate de autorităţi ca fiind importante pentru a pune în valoare centrul Iaşului.

"Un spaţiu urban deschis care să valorifice istoria şi tradiţia Iaşului. Acesta este, în câteva cuvinte, planul Primăriei Iaşi pentru zona centrală a oraşului. Primul pas a fost făcut: modernizarea bulevardului Ştefan cel Mare şi transformarea lui în principala „scenă” a evenimentelor publice, în aer liber. Însă lucrările de pe bulevard sunt doar o simplă etapă. Proiectul amplu prevede refacerea întregii axe Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Ştefan cel Mare – Palat. Astfel, Primăria va demara lucrări de amenajare pe Lăpuşneanu, în Piaţa Unirii (inclusiv restaurarea palatului Braunstein), pe esplanada de la Cub. În plus, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei derulează, tot cu fonduri europene, un program ambiţios la Catedrală care presupune restaurarea clădirilor istorice, noi amenajări ale aleilor, a spaţiului verde, dar şi înfiinţarea unui muzeu subteran. Puse cap la cap, aceste investiţii vor însemna un concept integrat, unitar", aşa debutează materialul apărut în cursul amiezii, pe site-ul curierul-iasi.ro şi pe pagina de Facebook a Primăriei Iaşi.

 

CITEŞTE-L INTEGRAL

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.