Au scos din balamale șapte uși metalice de la o stație CFR de spălare a vagoanelor

luni, 27 mai 2024, 03:20
2 MIN
 Au scos din balamale șapte uși metalice de la o stație CFR de spălare a vagoanelor

Vechea infrastructură feroviară încă mai atrage hoții. Doi pășcăneni și-au ales fosta stație de spălare vagoane a CFR Marfă drept sursă gratuită de fier vechi. Nu au apucat totuși să fure prea mult înainte de a fi prinși.

Prima lovitură a fost dată de Simplon Radu și Dinaur Stănescu pe 8 iulie 2021. Însoțiți de o femeie, cei doi s-au deplasat cu o căruță trasă de un cal alb și un mânz maro la stația respectivă, aflată în conservare. Au intrat în curte chiar pe poarta de acces principală, care nu era încuiată. Apoi, cu o rangă, au forțat lacătul de la ușa principală a clădirii. Din interior, cei doi au scos din balamale trei uși metalice, pe care le-au transportat la căruță. Au mai urcat în atelaj și un motor auto găsit în zonă. Au transportat marfa la o unitate de recuperare a materialelor, vânzând-o cu 496 de lei. A doua zi, au repetat acțiunea. În jurul prânzului, au mers din nou cu căruța la stația de spălare a vagoanelor. De această dată, au scos din balamale cinci uși metalice. Au luat doar patru dintre ele, pe a cincea abandondând-o în curte. Centrul de colectare a materialelor le-a plătit 388 lei. În total, bunurile furate aveau o valoare mult mai mare, de 7.200 lei.

Hoții au fost identificați cu ajutorul camerelor video ale centrului de recuperare a materialelor, cei doi fiind trimiși în judecată pentru furt calificat. Bradu era recidivist, adunând în ultimii 9 ani mai multe condamnări pentru fapte similare. De altfel, el a fost judecat din spatele gratiilor, fiind condamnat în 2022 de Curtea de Apel Bacău la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru un furt comis în septembrie 2021. La această pedeapsă s-a adăugat cea aplicată de magistrații Judecătoriei Pașcani, pedeapsa rezultantă ajungând la 4 ani și 6 luni de închisoare. Dinaur Stănescu a scăpat mai ieftin, fiind condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentința a fost contestată de Bradu, dar apelul său a fost respins.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii