Au sosit uniformele pentru vatmanii ieșeni: ”Acest lucru nu duce la umilirea voastră”?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Au sosit uniformele pentru vatmanii ieșeni: ”Acest lucru nu duce la umilirea voastră”?

GALERIE
uniforme ctp iasi
  • uniforme ctp iasi
- +

Au fost achiziţionate peste 5.000 de articole de îmbrăcăminte pentru un număr de 561 de angajaţi ai Companiei de Transport Public (CTP) din Iași.

Fiecare beneficiar va avea un costum (sacou şi pan­talon/fustă), două cămăşi mânecă lungă, o cravată/eşarfă (sezonul rece) şi o vestă, pantalon/fustă, două cămăşi mânecă scurtă şi şapcă (sezonul cald). Modelul a fost ales în urma unei consultări organizată de Primărie la începutul acestui an.

Însă nu toți reprezentanții CTP sunt încântați de faptul că au primit uniforme. Redăm mesajul postat pe Facebook de Adrian Crenganiș, adresat colegilor săi:

"Dragi (foști) colegi vatmani!

Zilele acestea au sosit ”minunatele” uniforme pe care v-ați înghesuit să le luați și să le purtați cu mândrie! Vă întreb dacă sunteți conștienți că acestea sunt prioritățile CTP-ului și ale primăriei și dacă acest lucru nu va duce la umilirea voastră zilnică?

De ce spun asta? Pentru că nu vă sunt asigurate condiții pentru a purta aceasta haină de serviciu. Tramvaiele, depourile și condițiile de la stradă sunt în totală antiteză cu impunerea unei ținute obligatorii, mai ales tip costum. Apoi, având în vedere că această ținută trebuie purtată doar când vă aflați la locul de muncă, nu cred că noua preamărita CTP v-a asigurat vestiare pentru a vă schimba și spălătorie pentru costume. Curățarea costumelor o veți suporta din ”generoasele” voastre salarii! Nu știu cum de acceptați, dar văd aceeași atitudine de oameni supuși care acceptă orice lovitură venită de sus.

De partea cealaltă a baricadei sunt șoferii, nu cred că toți, care sunt mai organizați și vorbesc aceeași limbă. De ce nu sunteți alături de ei, că doar lucrați sub aceeași umbrelă, nouă acum (cu numere de parc noi pe aceleași ”tigăi”), să vă cereți drept la respect pentru munca depusă, pentru condiții mai bune pe vagoane și în depouri.

Sunt total dezămagit de politica voastră tip ”capul plecat sabia nu-l taie”. Nu-l taie, dar nici sabia nu se ridică, așa că nu vă ridicați nici voi din mocirla din depouri și de pe străzi".

Adrian Crenganiș

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.