Au trăit bine mersi alături patru ani după divorţ, făcându-şi şi concediile împreună. Un mic gest a declanşat nebunia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Au trăit bine mersi alături patru ani după divorţ, făcându-şi şi concediile împreună. Un mic gest a declanşat nebunia

Deşi bărbatul a fost cel reclamat, judecătorii aveau să ajungă la concluzia că femeia este cea care a provocat totul.

GALERIE
soti bataie
  • soti bataie
- +

După patru ani de divorţ fericit, o ieşeancă a solicitat emiterea unui ordin de protecţie împotriva fostului soţ. Judecătorii au respins cererea, apreciind că a fost vorba de o simplă ceartă, fără a se putea reţine elemente de violenţă fizică sau psihică deosebite.

Carmen şi Cezar A. au divorţat amiabil în 2017. Cei doi copii au rămas la femeie, părinţii urmând să-şi exercite în comun autoritatea. După divorţ, relaţiile dintre foştii soţi au fost de bună înţelegere, aceştia continuând să-şi petreacă împreună concediile, alături de copii. Ultimul concediu comun a fost chiar în luna mai a acestui an. Totuşi, femeia susţine că în ziua de 24 iulie, în timp ce se afla acasă cu copiii, bărbatul a intrat abuziv în casă. Carmen A. a sunat la 112, pentru a preîntâmpina o scenă violentă, dar bărbatul i-a smuls telefonul din mână, a spart un geam al casei şi a intrat în garaj, ţipând, înjurând şi făcând scandal. Acesta a fost motivul pentru care femeia a cerut ca bărbatului să i se interzică să se mai apropie de ea sau de copii.

Instanţa a apreciat însă că situaţia conflictuală a fost generată chiar de reclamantă. După ultimul concediu comun, femeia a întrerupt fără explicaţii orice contact cu fostul soţ. Bărbatul ar fi venit la domiciliul fostei soţii întrucât nu mai reuşea să ia legătura cu dânsa şi avea nevoie de unele lucruri personale din garaj. Când l-a văzut venind, femeia ar fi refuzat orice discuţie, sunând imediat la 112. Geamul ar fi fost spart de bărbat pentru a putea intra în garaj, de unde şi-a luat motocicleta şi alte obiecte personale. Judecătorii nu au putut reţine niciun fel de ameninţare concretă la adresa femeii sau a copiilor, aceştia dorindu-şi continuarea relaţiei cu tatăl lor. „Faţă de aceste considerente, instanţa va respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordinului de protecţie”, au conchis magistraţii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.