anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Au venit stimulentele de 2.500 de lei pentru personalul din Sănătate aflat în linia întâi anti-COVID

GALERIE
stimulent, financiar, personal, medical
 • stimulent, financiar, personal, medical
- +

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat în cadrul vizitei pe care a făcut-o sâmbătă, 16 mai, pentru întâmpinarea echipei de medici care a fost în misiune în Republica Moldova, că au fost viraţi banii constând în stimulente financiare pentru cadrele medicale aflate în prima linie a luptei împotriva SARS-COV2. 

Conform metodologiilor şi legislaţiei aflate în vigoare, validată de minister şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, există opt unităţi sanitare din Iaşi ale căror cadre medicale vor primi aceste stimulente de 2.500 de lei: Spitalul de Urgenţe „Sf Spiridon“, Spitalul de Copii“Sf. Maria“, cele două maternităţi - „Elena Doamna“ şi „Cuza Vodă“, Spitalul „Dr. C.I. Parhon“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, cel de Pneumoftiziologie, cel de Neurochirurgie, cât şi Spitalul Municipal din Paşcani. Ministrul a precizat că a fost lăsată la latitudinea fiecărei unităţi medicale stabilirea listelor cu persoanele care au intrat în contact cu virusul (fie cu pacienţi contaminaţi, fie ei înşişi infectaţi), persoane ce au primit şi acest stimulent financiar. Pe lângă cele opt unităţi medicale, au mai primit stimulentul şi angajaţii celor două unităţi de dializă, de la Parhon şi Fresenius Nefrocare - unitate privată, dar şi furnizorul privat de servicii medicale de urgenţă prespitaliceşti şi transport sanitar - ambulanţa privată Dacomed. Pe lângă aceştia au primit sporul şi angajaţii Institutului Regional de Oncologie şi ai firmei „Investigaţii Medicale Praxis SRL Iaşi“, ca furnizori de asistenţă medicală pentru specialităţi paraclinice. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.