AUDIO Mitropolia va cerceta „teoria” omului hibrid emisă de protosinghelul Mănăstirii Durău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.12.2021

AUDIO Mitropolia va cerceta „teoria” omului hibrid emisă de protosinghelul Mănăstirii Durău

GALERIE
Teodosie Paraschiv
  • Teodosie Paraschiv
- +

„Omul 2.0” va fi creat prin vaccinul ARN mesager, explică la slujbe Teodosie Paraschiv (FOTO), de la Mănăstirea Durău

Călugărul preot Teodosie Paraschiv, protosinghelul Mănăstirea Durău, este anchetat de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei după ce presa a relatat despre predicile pe care le ţinea acesta enoriaşilor: pandemia nu există, vaccinurile conţin cipuri şi un Guvern Mondial creat de extratereştri încearcă să ne controleze. Cazul a fost prezentat public de ReporterIS, care a intrat în posesia unor înregistrări din timpul slujbelor cu ce le spunea călugărul enoriaşilor. „Transumanismul este o mişcare care doreşte crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste aşa-zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau aşa-zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem uşor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare şi cu reţeaua 5G. Reducerea populaţiei prin vaccinare, găsiţi aici (în carte – n.r.) declaraţiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populaţia. Prin vaccinare”, este unul dintre mesajele transmise de preot, pe care le-a inclus şi într-o carte. „Ziarul de Iaşi” atrage atenţia că prin vaccinare nu se modifică ADN-ul şi corpul uman nu suferă niciun fel de modificări de acest fel, iar orice neclaritate cu privire la vaccinare trebuie discutate cu medicul de familie sau cu medicii specialişti.

„Aceste mesaje absurde nu au legătură cu realismul autentic creştin”

Călugărul reia în mesajele sale multe dintre temele rostogolite în grupurile conspiraţioniste, chiar şi într-un ziar distribuit la biserici din ţară, inclusiv din Moldova, a căror provenienţă e investigată de autorităţi într-un dosar penal. Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a explicat că mesajele călugărului nu sunt în regulă, mai ales în aceste „vremuri complicate”, când tocmai din partea membrii clerului „se cere mai multă prudenţă şi mult discernământ cu privire la informaţiile care circulă pe internet sau pe alte canale publice”. „Referitor la cele sesizate în spaţiul public despre unele cuvântări şi anumite texte ale Protosinghelului Teodosie Paraschiv, slujitor la Mănăstirea Durău din Neamţ, facem precizarea că ele nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci reprezintă opinii strict personale. Evident, se va face o analiză a acestei situaţii. Poziţia Bisericii a fost încă de la începutul pandemiei aceea de a îndemna credincioşii să se informeze şi să se sfătuiască în privinţa problemelor de sănătate cu medici, cu persoane competente. Este esenţial să cultivăm o credinţă vie şi plină de nădejde, nu să inducem teamă şi panică”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Şi Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus tranşant că trebuie luate măsuri împotriva clericilor care face astfel de „derapaje impardonabile”. „Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte. Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii”, a spus Vasile Bănescu. 

Sursa AUDIO: reporteris.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.