Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

AUDIO Mitropolia va cerceta „teoria” omului hibrid emisă de protosinghelul Mănăstirii Durău

GALERIE
Teodosie Paraschiv
  • Teodosie Paraschiv
- +

„Omul 2.0” va fi creat prin vaccinul ARN mesager, explică la slujbe Teodosie Paraschiv (FOTO), de la Mănăstirea Durău

Călugărul preot Teodosie Paraschiv, protosinghelul Mănăstirea Durău, este anchetat de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei după ce presa a relatat despre predicile pe care le ţinea acesta enoriaşilor: pandemia nu există, vaccinurile conţin cipuri şi un Guvern Mondial creat de extratereştri încearcă să ne controleze. Cazul a fost prezentat public de ReporterIS, care a intrat în posesia unor înregistrări din timpul slujbelor cu ce le spunea călugărul enoriaşilor. „Transumanismul este o mişcare care doreşte crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste aşa-zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau aşa-zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem uşor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare şi cu reţeaua 5G. Reducerea populaţiei prin vaccinare, găsiţi aici (în carte – n.r.) declaraţiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populaţia. Prin vaccinare”, este unul dintre mesajele transmise de preot, pe care le-a inclus şi într-o carte. „Ziarul de Iaşi” atrage atenţia că prin vaccinare nu se modifică ADN-ul şi corpul uman nu suferă niciun fel de modificări de acest fel, iar orice neclaritate cu privire la vaccinare trebuie discutate cu medicul de familie sau cu medicii specialişti.

„Aceste mesaje absurde nu au legătură cu realismul autentic creştin”

Călugărul reia în mesajele sale multe dintre temele rostogolite în grupurile conspiraţioniste, chiar şi într-un ziar distribuit la biserici din ţară, inclusiv din Moldova, a căror provenienţă e investigată de autorităţi într-un dosar penal. Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a explicat că mesajele călugărului nu sunt în regulă, mai ales în aceste „vremuri complicate”, când tocmai din partea membrii clerului „se cere mai multă prudenţă şi mult discernământ cu privire la informaţiile care circulă pe internet sau pe alte canale publice”. „Referitor la cele sesizate în spaţiul public despre unele cuvântări şi anumite texte ale Protosinghelului Teodosie Paraschiv, slujitor la Mănăstirea Durău din Neamţ, facem precizarea că ele nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci reprezintă opinii strict personale. Evident, se va face o analiză a acestei situaţii. Poziţia Bisericii a fost încă de la începutul pandemiei aceea de a îndemna credincioşii să se informeze şi să se sfătuiască în privinţa problemelor de sănătate cu medici, cu persoane competente. Este esenţial să cultivăm o credinţă vie şi plină de nădejde, nu să inducem teamă şi panică”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Şi Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus tranşant că trebuie luate măsuri împotriva clericilor care face astfel de „derapaje impardonabile”. „Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte. Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii”, a spus Vasile Bănescu. 

Sursa AUDIO: reporteris.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri