AUDIO Mitropolia va cerceta „teoria” omului hibrid emisă de protosinghelul Mănăstirii Durău

miercuri, 27 octombrie 2021, 02:02
3 MIN
 AUDIO Mitropolia va cerceta „teoria” omului hibrid emisă de protosinghelul Mănăstirii Durău

„Omul 2.0” va fi creat prin vaccinul ARN mesager, explică la slujbe Teodosie Paraschiv (FOTO), de la Mănăstirea Durău

Călugărul preot Teodosie Paraschiv, protosinghelul Mănăstirea Durău, este anchetat de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei după ce presa a relatat despre predicile pe care le ţinea acesta enoriaşilor: pandemia nu există, vaccinurile conţin cipuri şi un Guvern Mondial creat de extratereştri încearcă să ne controleze. Cazul a fost prezentat public de ReporterIS, care a intrat în posesia unor înregistrări din timpul slujbelor cu ce le spunea călugărul enoriaşilor. „Transumanismul este o mişcare care doreşte crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste aşa-zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau aşa-zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem uşor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare şi cu reţeaua 5G. Reducerea populaţiei prin vaccinare, găsiţi aici (în carte – n.r.) declaraţiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populaţia. Prin vaccinare”, este unul dintre mesajele transmise de preot, pe care le-a inclus şi într-o carte. „Ziarul de Iaşi” atrage atenţia că prin vaccinare nu se modifică ADN-ul şi corpul uman nu suferă niciun fel de modificări de acest fel, iar orice neclaritate cu privire la vaccinare trebuie discutate cu medicul de familie sau cu medicii specialişti.

„Aceste mesaje absurde nu au legătură cu realismul autentic creştin”

Călugărul reia în mesajele sale multe dintre temele rostogolite în grupurile conspiraţioniste, chiar şi într-un ziar distribuit la biserici din ţară, inclusiv din Moldova, a căror provenienţă e investigată de autorităţi într-un dosar penal. Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a explicat că mesajele călugărului nu sunt în regulă, mai ales în aceste „vremuri complicate”, când tocmai din partea membrii clerului „se cere mai multă prudenţă şi mult discernământ cu privire la informaţiile care circulă pe internet sau pe alte canale publice”. „Referitor la cele sesizate în spaţiul public despre unele cuvântări şi anumite texte ale Protosinghelului Teodosie Paraschiv, slujitor la Mănăstirea Durău din Neamţ, facem precizarea că ele nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci reprezintă opinii strict personale. Evident, se va face o analiză a acestei situaţii. Poziţia Bisericii a fost încă de la începutul pandemiei aceea de a îndemna credincioşii să se informeze şi să se sfătuiască în privinţa problemelor de sănătate cu medici, cu persoane competente. Este esenţial să cultivăm o credinţă vie şi plină de nădejde, nu să inducem teamă şi panică”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Şi Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus tranşant că trebuie luate măsuri împotriva clericilor care face astfel de „derapaje impardonabile”. „Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte. Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii”, a spus Vasile Bănescu. 

Sursa AUDIO: reporteris.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii