Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Auguri Dario şi la gară!

GALERIE
Cristea-Andrei-csms-voluntari-po-151624jpg
  • Cristea-Andrei-csms-voluntari-po-151624jpg
- +

 ASA Târgu Mureş - CSMS Iaşi 0-3 (0-3), în etapa a III-a a Ligii I la fotbal * după partida de pe stadionul “Transil”, antrenorul Dario Bonetti şi-a dat demisia de la ASA, de ziua lui, după ce a fost umilit de fostul său coleg de la Juventus

 
ASA: Stăncioiu – Candrea , Cordoş, M. Constantin (’46 – Bucur), Dobrosavlevici – Dică, Kuku - Hamed (’46 – Deaconu), Zicu (’84 – Petra), Feketics -  A. Ioniţă. Antrenor: Dario Bonetti.
CSM: Grahovac 6 – Voicu 6, Mihalache 6, Frăsinescu 6, Ţigănaşu 6 – Ciucur 6, Mitic 6, Târşa 7 (’77 – Chelaru), Böle 7 – V. Gheorghe 6,5 (’84 – Piccioni) – Cristea 7,5 (’67 – Roman 6). Antrenor: Nicolo Napoli
Arbitri: Cătălin Popa – Daniel Mitruţi, Adrian Popescu.
Cartonaşe galbene: M.Constantin, Ioniţă
 
0-1, min. 16: lansat de pe partea stângă de Gheorghe, Böle pătrunde singur în careu şi îl execută pe Stăncioiu de la 11 metri.
0-2, min. 35: Böle execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă, la 25 metri de poartă, mingea ricoşează din Dică în Cristea, care înscrie plasat, în drepta portarului.
0-3, min. 42: Cristea pasează în careu pentru Târşă care trimite în plasă de la 10 metri.
 
 
Meciul disputat pe stadionul Transil din Târgu Mureş a început în obişnuitul stil al antrenorului Nicolo Napoli, la meciurile în deplasare. Echipa ieşeană le-a lăsat pe gazde să-şi arate muşchii, care, deşi aveau la mijloc jucători cu experienţa lui Zicu, Dică şi Ioniţă, au arătat în teren un singur jucător periculos, tânărul Yasin Hamed, jumătate român, jumătate sirian, care a avut, de fapt, singurele ocazii de amintit ale mureşenilor (’20 şi 36). Pe contraatac, însă, Nicolo Napoli s-a arătat mai italian decât fostul său coleg de la Juventus, Dario Bonetti şi l-a taxat de trei ori, chiar de ziua lui de naştere. Ce-i drept, Iaşul a avut în Lukacs Böle şi Andrei Cristea doi pasatori de clasă, ambii înscriindu-se şi pe lista marcatorilor. În plus, “bătrânul” Andrei l-a ajutat pe tânărul Marian Târşa să-şi învingă complexele de junior nedorit (de unii!), punându-i o pasă de curtea şcolii şi arătând, parcă, faptul că poţi rezolva tema pusă de FRF şi fără a şlefui talentele altora. Târşa n-a mai avut prea multe realizări, dar în min. 31 i-a pus o pasă filtrantă foarte bună lui Ţigănaşu, a cărui centrare, “neglijată” de Stăncioiu, a fost deviată la disperare în corner de Dobrosavlevici. Tot Stăncioiu, în zi foarte slabă, a mai contabilizat o ieşire aiurea, Ţigănaşu nereuşind să profite.
Rezolvat încă de la pauză, meciul a avut mai puţine faze de poartă în repriza secundă. În general, mureşenii au căutat să se apropie, dar reciclatul Ioniţă n-a avut spor în faţa fundaşilor centrali ieşeni, iar şutul său de la distanţă din min.55 nu şi-a nimerit ţinta. Nici Zicu n-a nimerit poarta deşi a avut o lovitură liberă de la 16 metri, iar de partea cealaltă orice idee a lui Cristea, Böle sau Gheorghe era primejdie pentru poarta lui Stăncioiu. Astfel s-a încheiat un meci câştigat fără probleme de către echipa ieşeană. O victorie tonică, fără îndoială, cumva atipică pentru stilul CSM Politehnica, însă nu trebuie uitat că, prin ceea ce arătat astăzi, ASA Târgu Mureş se arată o formaţie de slabă calitate, în care vedete expirate nu reuşesc să pună în valoare nişte tineri cu oarece calităţi. Cu “minus 6” la activ şi cu o situaţie financiară jalnică, ASA este una dintre cele mai îndreptăţite candidate la retrogradare. Cât despre CSM,  formaţia lui Nicolo Napoli va susţine în etapa următoare, luni15 august, primul examen adevărat, la Craiova, cu CSU. 
Primul meci al etapei: FC Voluntari – FC Botoşani 4-2 (3-1). Au marcat: Spahija (‘6), Ivanovici (‘7, ’32), Novac (’49) / Fülöp (’30, ’78).
 
 
 
Declaraţiile antrenorilor
Dario Bonetti: “Am pierdut fiindcă adversarii au fost mai buni decât noi. Totdeauna se întâmplă aşa în fotbal. Îl felicit pe Nicolo, face o treabă bună la Iaşi şi sper să crească în continuare ca antrenor”. Dario Bonetti a devenit primul antrenor din Liga I care şi-a dat demisia în acest campionat. După numai trei etape.
 
Nicolo Napoli: “Am fâcut un joc foarte bun în prima repriză, când am înscris cele trei goluri. După pauză am încercat să păstrăm cât mai mult posesia balonului şi am reuşit. Îl felicit pe Dario Bonetti, pentru ziua lui”.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri