AUR și afișul cu Chirica „Hoțule, cară-te ” au dispărut de lângă Primărie / Ce spune proprietarul spațiului din Centru

marți, 18 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 AUR și afișul cu Chirica „Hoțule, cară-te ” au dispărut de lângă Primărie / Ce spune proprietarul spațiului din Centru

Sediul Alianței pentru Unirea Românilor s-a schimbat după vânzarea spațiului de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, iar vitrina cu pricina este acoperită acum cu o plasă de protecție.

Celebra de-acum vitrină de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe care fusese lipit un afiș uriaș cu primarul Mihai Chirica și un mesaj deloc prietenos la adresa lui nu se mai vede. Fostul sediu al Filialei județene Iași a Alianței pentru Unirea Românilor este ascuns acum după o plasă de protecție pentru șantier, și doar firma a rămas la vedere.

Însă filiala s-a mutat de acolo în urmă cu o lună, noul sediu fiind acum pe strada Anastasie Panu, lângă esplanada Halei Centrale. Motivul a fost schimbarea proprietarului spațiului de pe bd. Ștefan cel Mare. Adrian Ioniță, investitor imobiliar ieșean, ne-a confirmat că a bătut palma cu un cumpărător pentru spațiul respectiv, dar nu a știut să ne spună dacă cei de la AUR ar fi putut să rămână în continuare acolo sau ce intenționează noul proprietar să facă cu acel spațiu. Cert este că filiala ieșeană AUR a trebuit să se descurce.

AUR se află de ceva timp în război cu Municipalitatea ieșeană, după ce primăria a avizat negativ solicitările formațiunii politice de a-i fi acordat un sediu pentru desfășurarea activității. Cum administrația locală a refuzat să prezinte o listă cu spațiile de care dispune, cei de la AUR Iași au reclamat-o la instanța de contencios, care urmează să se pronunțe peste 10 zile.

La rândul lui, primarul Mihai Chirica a dat în judecată în mai multe rânduri filiala AUR Iași, cerând daune morale și îndepărtarea posterului cu mesaj jignitor. În două dosare primarul și-a retras plângerea, iar în altele două instanța și-a declinat competența.

Și alte partide, dar și parlamentari s-au împiedicat de refuzul primăriei de închiriere de spații pentru sedii, respectiv cabinete parlamentare. Legea nu obligă administrația orașului să ofere facilități de acest fel, dar impune chirii modice pentru asemenea spații. Celor de la USR, de exemplu, li s-au oferit câteva încăperi într-o clădire monument istoric de pe strada 14 Decembrie 1989, clădire aflată într-o stare avansată de degradare. Prin urmare, USR Iași a fost nevoită să închirieze în regim privat, așa cum face acum și filiala AUR.

Citiți și: Filiala AUR Iaşi îşi deschide un sediu în centru cu mesaje ţintite împotriva primarului Mihai Chirica

Citiți și: AUR şi-a amenajat fără autorizaţie sediul de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Şef local: „Blocul este monument istoric?”

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii