Aurica Cobuz, raport de mandat de Primar al comunei Țibănești (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

RAPORT DE MANDAT

Aurica Cobuz, raport de mandat de Primar al comunei Țibănești (P)

GALERIE
Cobuz40d406c8-d44c-4f82-8934-785c26bd6c3e873e3d0e-f552-461d-9ddf-73c65da7a95598994a74-8a82-4e40-80ff-969ae18e59c36df2a5d6-33a8-4a93-a575-554a27697c38ParcDrumuri
 • Cobuz
 • 40d406c8-d44c-4f82-8934-785c26bd6c3e
 • 873e3d0e-f552-461d-9ddf-73c65da7a955
 • 98994a74-8a82-4e40-80ff-969ae18e59c3
 • 6df2a5d6-33a8-4a93-a575-554a27697c38
 • Parc
 • Drumuri
- +

,,Înțelepciunea vieții este simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine ca inainte” (N. Iorga)

După un mandat de patru ani la Primăria Comunei ȚIBĂNEȘTI,  consider că am lăsat în urmă lucruri și realizări  care și peste vreme, vor aminti de un primar dedicat, a cărui principal scop a fost  mai binele comunei și al semenilor lui.
 
Am plecat de la Primăria Țibănești,  cu conștiința lucrului bine făcut,  cu mândria și mulțumirea  pentru  ce  am realizat pentru dragii mei Țibăneșteni.
 
Iar dacă ar fi  ora unui bilanț aș putea trece în revistă:
 • iIuminat public modern atât  în toate satele comunei  cât și  între localități;
 • iluminarea exterioară a tuturor bisercilor;
 • amenajarea parcului din centrul comunei,  parc pe care l-am găsit într-o stare deplorabilă,  aici fiind o mizerie de nedescris și  un focar de infecție  deoarece era  ,, casă’’ pentru șobolani și șerpi;
 • pietruirea  drumurilor sătești: din fonduri propri, dupa cum urmeaza: in satul Tibanesti - strazile;dr. Branzei, Matului,Eternitatii,Postasului,Cizmarului,Gaterului, Pod Piatra, Fundac Sacovat,Solarului; in satul Glodenii Gandului- strazile; Petrosu, Salcamilor, Troitei, Lotul Scolii, Fundac Salcami, Morarului, Islaz, Lanul Mare, Strada Rosie, Cartier Nou, Ferarului, Prunilor, Dumbrava Noua, Abator,Eternitatii,Dispensarului, Busuiocului, Apusului;  in satuL Razboieni; -  strazile; Padurii,Eternitatii,Islazului,si Ferarului; in satul Tungujei – strazile;  Scolii, Bisericii, Caminului , Murilor, Cascauiesti,Morii,Dupa Sat, Fundac Nuc; in satul Griesti- strazile; Principala, Scolii, Fundac Iacob; in satul Recea – strazile; Bisericii, Scurus,Principala; in satul Jigoreni – strazile Caminului, Potcoavei, Budis, Poarta Tarnii, Tarinca, Nucului, Florilor,Fermierului, drumul de acces la platform de gunoi; in satul Valeni – strazile; Scolii, Gaureanca, Raiului.
 • amenajat podete, din tuburi, in satele si punctele: in Tibanesti – Brasoveanu Ion(intratre teren agricol), Vasiliu, Matasa Cristi, Complex, Anton Dan; in satul Glodenii Gandului – intersectia Marius Fandarac 3 bucati, pe strada Zorilor, Tonu Vasile 2 bucati, Zoitoiu Gheorghe, Fundac Busuioc, Paraschiv Luta( teren Zalomir), Tunza Vasile 2 bucati, Bicu Ghita, Ilisei Valentin 2 bucati, Tinau( magazine), Rusu Ion; in satul Tungujei – in intersectia Botez Costica 3 bucati, Nacu Costel 3bucati, Munteanu Petru, professor Luca, intrare strada StraghinaruGheorghe; in satul Griesti – la Rusu Costica, la pasune; in satul Recea –la Biserica; in satul  Jigoreni – la Ariton Vasile,Stoica, Lungu, Turcu Gheorghe, Cretu Vasile 3 bucati,Ariton Ghiorghita, Turcu Costel,strada Nucului; in satul Valeni- la Scoala, Gaureanca;-din fonduri locale;
 • mutat parcarea din fata Primariei, in lateralul ei si amenajat spatii verzi in fata Primariei;
 • amenajat parcare  mare in centrul comunei, pe spatial dintre Primarie si Gradinita (spatial detinut illegal de angajatul primariei,Ion Brasoveanu), prin curatat de balarii, nivelat teren si petruit;
 • asfaltarea străzilor: Agronomului, Fabricii, Școlii în satul Țibănești, cu  fonduri  din bugetul local și a străzilor: Bisericii, Căminului, în satul Jigoreni, cu fonduri guvernamentale;
 • canalizare în satul Țibănești – din fonduri europene-  și în satele Tungujei, Jigoreni cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării;

 • reabilitarea și modernizarea Școlii Glodenii Gândului, a Grădiniței Războieni cu  fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării;
 • se află în plin proces de reabilitare și modernizare, fiind încheiate contractele de finanțare pentru Liceul Țibănești, Școala Jigoreni, Grădinița veche din Glodenii Gândului, Școala Tungujei,  pentru  toate acestea fiind obținute fonduri de la Ministerul Dezvoltării

 • prin reabilitarea și reamenajarea clădirii în care a funcționat vechea primărie, mobilarea și dotarea acesteia cu aparatură specifică unui spital, am realizat un  Centru Medical de Permanență, alocând în acest sens sumele necesare de la bugetul local

 • finanțarea din partea DelgazGrid în vederea extinderii rețelei de energie electrică pentru cele  100 de loturi din islazul de la Glodenii Gândului, parte din ele cu locuințe. Totodată, după trei ani de eforturi am reușit reglementarea legală a acestor loturi în vederea posibilității cumpărării lor de către  cei care le dețin și care nu dețin încă acte de proprietate; 
 • am obtinut avizul de cocesionare a gazului pentru aductiunea de gaze naturale;
 • obținerea unui proiect eligibil,la AFIR, în vederea asfaltării străzilor: Pădurii, Dealului, Școlii, Eternității în satul Războieni.
 • construirea unei cladiri in care functioneaza Primaria, pentru a asigura conditii optime de lucru pentru angajati si pentru  primirea cetatenilor.
La final de mandat, pentru Comuna  Țibănești, am lăsat doua proiecte sfaltare drumuri ,aprobate, cu finantare de la Compania Nationala de Investitii( CNI):
1. ,,Drumuri de prima urgenta” pentru asfaltarea a 12,5 km de drumuri satesti,  în satele Jigoreni și Glodenii Gândului, proiectul fiind  actualmente la această instituție, în stadiul de achiziție a proiectării și execuției.
2. ,,Drumuri de interes local”  pentru asfaltarea a 15 km de drumuri satesti, proiect ce este aprobat pe lista sinteza la CNI, pentru care se face proiectare de primarie si executia de CNI.
 
Tot la capitolul realizări poate  fi trecută și platforma pentru  gunoiul de grajd și achiziționarea unui tractor, a două remorci,  a unei vidanje, un încărcător frontal, mașină de împrăștiat gunoi, mașină de tocat resturi vegetale, proiect finanțat de Ministerul Mediului, precum și  achiziția unui  autogreder prin fonduri europene.
 
La Compania Națională de Investiții se află în stadiul de achiziție și proiectul pentru construirea Căminului Cultural, (parter + etaj), la Glodenii Gândului,  pentru care am obținut  finanțarea. Nici Căminul Cultural de la Țibănești nu a fost uitat, lăsând aprobat un proiect în acest sens, cu fonduri europene (prin GAL), pentru care am obținut finanțare și am semnat contractul, actualmente lucrarea de reabilitare și modernizare a imobilului fiind în faza licitației.
 
La final de mandat, am lăsat aprobat proiectul de construire, cu finanțare asigurată de Compania Națională de Investiții, a bazei sportive multifuncțională (teren de fotbal, handbal, tenis, volei), cu tribune, nocturnă și clădire pentru vestiare (parter+etaj), pe terenul din spatele fabricii, din Țibănești.
 
Și tot pe acest teren, am lasat aprobare pentru construirea unei subunități de pompieri, cu fonduri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.
 
În mandatul meu, a început  la Țibănești, programul de cadastru general pentru intabularea gratuită a terenurilor din extravilan, lucrare în desfășurare cu finanțare guvernamentală, prin Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
 
Primar fiind, am găsit firesc să mă implic în proiectele de modernizare a drumurilor județene: DJ 248 A (Țibănești –Todirești Vaslui); DJ 246C ( Țibănești- Tungujei –Ipatele –Scânteia); DJ 426C (Țibănești – Dagâța). Și pentru că mi-a păsat de oamenii comunei mele, mi-am dat tot concursul pentru stingerea litigiului între Consiliul  Județean Iași și TED CONSTRUCT SRL Iași și alocarea fondurilor pentru modernizarea DJ 248A, porțiunea de la intrare în Glodenii Gândului. 
Om al locului, am considerat că este de datoria mea să îmi ajut semenii, pe cei care aveau poate atâta nevoie de un acoperiș deasupra capului, unde să le poată asigura copiilor o zi de mâine mai bună, motiv pentru care, împreună cu sponsori, cu asistenți sociali și beneficiari ai ajutorului social (Legea 416), am construit patru case pentru patru  familii cu mulți copii și cu o situație financiară precară.
 
Acum, a venit timpul să le mulțumesc tuturor țibăneștenilor pentru colaborare înțelegere și răbdarea de care au dat dovadă, conștienți fiind că nici un lucru nu se poate face fără efort, fără implicare. 
Mulțumesc foștilor colegi din primărie care mi s-au alăturat în realizarea acestor proiecte și care au  sărit de fiecare dată în ajutorul celor care aveau nevoie, înțelegând că aceasta este de fapt misiunea unui primar și a  echipei sale: să muncească în interesul  cetățenilor indiferent de preferințele politice.
 
Și chiar dacă poate lucrurile nu au stat întotdeauna cum ne-am fi dorit, și chiar dacă uneori s-au iscat disensiuni, consider că toate au avut ca punct de plecare dorința de a asigura mai binele comunei noastre.  
 
Acum, mai mult decât oricând, contrar aparențelor, nu este timp pentru analize și arătarea cu degetul a vinovaților pentru pierderea mandatului de primar, lucrurile trebuie să se înscrie într-un firesc al democrației, însă, nimeni nu trebuie să uite că de la Iulius Cezar, lumea iubește trădarea, dar îi urăște pe trădători și fiecare vom da seamă în fața poporului nostru, iar dacă cu voie sau fără de voie mi-am supărat țibăneștenii, îmi cer iertare. 
 
Mulțumesc Conducerii Consiliului Județean Iasi, îndeosebi domnului Maricel Popa, conducerii Guvernului PSD, conducerii Ministerului Dezvoltării și tuturor angajaților de aici, celor de la Compania Națională de Investiții, în  special doamnei director, Mariana Pătrășcoiu, și celor din departamentul de proiecte, din  Ministerul Mediului, pentru implicarea și ajutorul dat comunei Țibănești în perioada mandatului meu de primar. 
 
Le mulțumesc tuturor celor ce m-au  votat dar și celor ce au avut o altă opțiune în cadrul unui exercițiu democratic.  Sunt mândră de fiecare vot obținut de mine, pentru că toate au fost voturi curate și fără influențe financiare. 
 
Vă iubesc pe toți și mă rog Bunului Dumnezu să ne binecuvânteze deopotrivă!
 
Aurica Cobuz
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.