anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

Autobuzul ieșean la 90 de ani

GALERIE
Afis Ziua Transportatorului 2019Pijamaleunu
 • Afis Ziua Transportatorului 2019
 • Pijamaleunu
- +

Compania de Transport Public Iași sărbătorește, luna aceasta, ”Ziua transportatorului”, marcând 90 de ani de la introducerea autobuzului în orașul nostru.

Cu această ocazie, vom desfășura activități dedicate publicului larg, dar și angajaților instituției, pentru a marca importanța acestei zile în societate.

Astfel, vă invităm, în perioada 7-13 iunie 2019, la acțiunile ce se vor desfășura după următorul program:

   ► 7 iunie 2019 – în intervalul 10.00-14.00 – Ziua porților deschise la Secția nr. 1 din Tudor Vladimirescu. În după amiaza aceleași zile, începând cu ora 18.00, invităm ieșenii la Vernisajul expoziției fotografice “Autobuzul ieșean la 90 de ani”.

Expoziția, găzduită de Secția nr. 1 a Companiei de Transport Public Iași ( garajul „Tudor Vladmirescu“ ), este dedicată împlinirii a 90 de ani de la introducerea în circulație la Iași a primelor autobuze urbane, în anul 1929. Expoziția marchează totodată deschiderea spre vizitare a sectorului „Autobuze / Troleibuze“ din cadrul Muzeului Transportului Public Iași.

Aceasta este structurată pe două paliere, unul interior, în incinta sediului administrativ, constituit dintr-o expoziție fotografică ce ilustrează cele 28 de modele de autobuze urbane care au circulat la Iași alături de autocare și troleibuze, și unul exterior, alcătuit dintr-o colecție de vehicule conservate și reabilitate în cadrul garajului. Expoziția exterioară permanentă cuprinde șase vehicule: microbuz TV, troleibuz Rocar 212E și autobuze de tip MAZ 103, Renault R312, Van Hool A 500 şi Berkhof Premier SB 250 Jonckheer, alte patru exponate cu valoare istorică urmând a fi incluse în curând.

   ► 7 iunie 2019 – ora 19.00 - Seara se va incheia cu vizionarea piesei de teatru “Pijamale”. Pe scena inedită a garajului de autobuze vor urca actori ai Ateneului din Iasi.

   ► 7 iunie 2019 – ora 16.00 – 19.00 – Flash mob, susținut de către dansatorii de la ”The SKY” în câteva din stațiile din oraș

   ► 13 iunie 2019 ora 10.00 – Acțiune de ecologizare în Rond Tehnopolis

  ►13 iunie 2019, ora 11.00 – Inaugurarea celui de-al doilea tramvai graffiti (Rond Tehnopolis)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.