Autobuzul ieșean la 90 de ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

Autobuzul ieșean la 90 de ani

GALERIE
Afis Ziua Transportatorului 2019Pijamaleunu
 • Afis Ziua Transportatorului 2019
 • Pijamaleunu
- +

Compania de Transport Public Iași sărbătorește, luna aceasta, ”Ziua transportatorului”, marcând 90 de ani de la introducerea autobuzului în orașul nostru.

Cu această ocazie, vom desfășura activități dedicate publicului larg, dar și angajaților instituției, pentru a marca importanța acestei zile în societate.

Astfel, vă invităm, în perioada 7-13 iunie 2019, la acțiunile ce se vor desfășura după următorul program:

   ► 7 iunie 2019 – în intervalul 10.00-14.00 – Ziua porților deschise la Secția nr. 1 din Tudor Vladimirescu. În după amiaza aceleași zile, începând cu ora 18.00, invităm ieșenii la Vernisajul expoziției fotografice “Autobuzul ieșean la 90 de ani”.

Expoziția, găzduită de Secția nr. 1 a Companiei de Transport Public Iași ( garajul „Tudor Vladmirescu“ ), este dedicată împlinirii a 90 de ani de la introducerea în circulație la Iași a primelor autobuze urbane, în anul 1929. Expoziția marchează totodată deschiderea spre vizitare a sectorului „Autobuze / Troleibuze“ din cadrul Muzeului Transportului Public Iași.

Aceasta este structurată pe două paliere, unul interior, în incinta sediului administrativ, constituit dintr-o expoziție fotografică ce ilustrează cele 28 de modele de autobuze urbane care au circulat la Iași alături de autocare și troleibuze, și unul exterior, alcătuit dintr-o colecție de vehicule conservate și reabilitate în cadrul garajului. Expoziția exterioară permanentă cuprinde șase vehicule: microbuz TV, troleibuz Rocar 212E și autobuze de tip MAZ 103, Renault R312, Van Hool A 500 şi Berkhof Premier SB 250 Jonckheer, alte patru exponate cu valoare istorică urmând a fi incluse în curând.

   ► 7 iunie 2019 – ora 19.00 - Seara se va incheia cu vizionarea piesei de teatru “Pijamale”. Pe scena inedită a garajului de autobuze vor urca actori ai Ateneului din Iasi.

   ► 7 iunie 2019 – ora 16.00 – 19.00 – Flash mob, susținut de către dansatorii de la ”The SKY” în câteva din stațiile din oraș

   ► 13 iunie 2019 ora 10.00 – Acțiune de ecologizare în Rond Tehnopolis

  ►13 iunie 2019, ora 11.00 – Inaugurarea celui de-al doilea tramvai graffiti (Rond Tehnopolis)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.