Autorităţile au început o anchetă privind manipularea pieţei aurului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Autorităţile au început o anchetă privind manipularea pieţei aurului

GALERIE
aur-lingouri
  • aur-lingouri
- +

Autorităţile britanice au început o anchetă privind manipularea pieţei aurului, vizând procedura prin care se stabileşte preţul de referinţă al metalului preţios, transmite Bloomberg.Preţul de referinţă al aurului la Londra - “London fix” - este publicat de două ori pe zi de firma London Gold Market Fixing Ltd., după câte o teleconferinţă la care participă Barclays, Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia, HSBC Holdings şi Societe Generale, notează Bloomberg. Cotaţia este utilizată la scară largă, de companii miniere, bijutieri şi bănci centrale, pentru cumpărarea, vânzarea şi evaluarea rezervelor de aur. Procedura datează de la 1919 şi influenţează decisiv o piaţă de 20.000 miliarde de dolari. London Gold Market Fixing este controlată de cele 5 bănci şi nu are angajaţi. Solicitările presei în legătură cu investigaţia au fost preluate de Douglas Beadle, fost bancher apropiat grupului Rothschild, în calitate de consultant al London Gold Market Fixing. Contactat de Bloomberg, Beadle a refuzat să comenteze informaţiile. Reprezentanţii băncilor şi ai autorităţilor britanice şi americane au refuzat de asemenea să facă vreun comentariu. Mai mulţi dealeri şi economişti susţin însă că unii traderi obţin mai rapid decât restul jucătorilor informaţii despre evoluţia şedinţelor de stabilire a cotaţiei de referinţă, pe care le utilizează pentru a câştiga un avantaj incorect pe piaţă. Astfel, autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie a început o anchetă privind procedura de stabilire a preţului de referinţă, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei. Traderii băncilor care participă la şedinţă pot tranzacţiona, în timpul discuţiilor, aur şi instrumente financiare bazate pe aur, inclusiv derivate, pe piaţa spot şi pe burse. De regulă, volumul de tranzacţionare al derivatelor pe aur creşte puternic imediat după începerea unei astfel de şedinţe. Patru traderi contactaţi de Bloomberg susţin că intensificarea activităţii se datorează utilizării de informaţii privilegiate de către unii dealeri şi clienţii acestora.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.