Autorităţile din Iaşi propun caratinarea unei comune, unde incidenţa este de aproape 9 la mie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Autorităţile din Iaşi propun caratinarea unei comune, unde incidenţa este de aproape 9 la mie

GALERIE
CARANTINA
  • CARANTINA
- +

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis, marţi, carantinarea comunei Roşcani pentru o prioadă de 14 zile, începând de miercuri. Rata cumuşată a incidenţei este în localitate de 8,92 la mie.

”În ultimele săptămâni, Prefectura Iaşi a monitorizat împreună cu specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi situaţia epidemiologică din comuna Roşcani. Pe 5 martie, a doua zi după ce incidenţa în comună a fost peste 7, prefectul judeţului Iaşi a mers la Roşcani unde a purtat discuţii cu primarul şi cu membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă privitor la situaţia pandemică din comună. Incidenţa s-a menţinut la valori ridicate. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a hotărât să înainteze propunerea de a carantina comuna Roşcani pentru o perioadă de 14 zile către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Propunerea priveşte ambele sate ale comunei Roşcani (Rădeni şi Roşcani)”, a transmis, marţi, Prefectura Iaşi.

Potrivit datelor transmise de instituţie, incidenţa cumulată în comună a ajuns la 8,92 la mie, ”riscul epidemiologic fiind foarte ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare şi unde se constată că riscul răspândirii infecţiei în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depăşeşte pragul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică”.

CJSU Iaşi propune carantinarea de miercuri, de la ora 06.00, dar se aşteaptă decizia şefului DSU.

DESCARCA AICI DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.