Autorităţile medicale ieşene, îngrijorate la maximum: Scade puternic entuziasmul vaccinării
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Autorităţile medicale ieşene, îngrijorate la maximum: Scade puternic entuziasmul vaccinării

GALERIE
coada umf
  • coada umf
- +

Au dispărut cozile de la centrele de vaccinare fără programare, iar numărul celor care doresc să se imunizeze a scăzut simţitor, spun coordonatorii campaniei. În opinia acestora, cel mai probabil, până acum s-au vaccinat persoanele care şi-au dorit acest lucru şi au fost convinse de eficacitatea şi importanţa imunizării. Rămâne, în schimb, categoria persoanelor anti-mască, anti-vaccin. 

”Ce remarcăm este o scădere a adresabilităţii la centrele de vaccinare, inclusiv la cele fără programare. Acest lucru ne îngrijorează, şi căutăm soluţii să stimulăm, să convingem populaţia să vină la vaccinare. Am creat echipe mobile care se deplasează în localităţile rurale şi căutăm soluţii pentru cetăţenii vârstnici care se află în cartierele marginaşe ale Iaşului şi care ajung mai greu la centre. Deocamdată nu avem o explicaţie a scăderii adresabilităţii. Probabil că populaţia care a fost decisă să se vaccineze s-a vaccinat deja. Şi acum urmează populaţia indecisă. Încercăm să mediatizăm mai mult importanţa vaccinării, pentru a reveni la o viaţă normală. Solicităm, în continuare, şi sprijinul medicilor de familie. Până acum, doar 60 de medici de familie s-au implicat în această activitate. Sperăm că într-o etapă următoare numărul lor va creşte”, a declarat Vasile Cepoi, diretorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Săptămâna trecută, echipele mobile ale Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au efectuat 204 vaccinări la nivelul judeţului Iaşi, din care: 120 de rapeluri la centre rezidenţiale, 66 doza I în centre rezidenţiale şi 18 rapeluri la domiciliul persoanelor nedeplasabile. De asemenea, echipele mobile ale Spitalului Militar Iaşi au efectuat patru acţiuni de vaccinare în comunele Mogoşeşti, Leţcani, Butea şi Horleşti. În urma acestor acţiuni au fost vaccinate aproximativ 240 de persoane. Conform datelor centralizate, în cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19 până în prezent au fost imunizate în judeţ 282.825 de persoane, dintre care 164.859 au fost vaccinate cu doza I şi 117.966 cu doza II. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 376 de reacţii adverse uşoare. Ieri, la nivelul judeţului Iaşi s-au înregistrat 18 noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2, dar şi două decese. Spitalele aflate în lupta cu pandemia au depăşit starea de criză a numărului de locuri în secţiile de ATI. Ieri existau 36 de paturi libere la Terapie Intensivă COVID şi 375 de paturi în zonele de confirmări cu forme de boală medii spre severe. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.