Autostrada A8 trece de o barieră. 100 kilometri din județ, pregătiți pentru proiectare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Autostrada A8 trece de o barieră. 100 kilometri din județ, pregătiți pentru proiectare

GALERIE
autostrada
  • autostrada
- +

Procedura de atribuire a întocmirii documentaţiei a fost suspendată cu trei săptămâni în urmă. Noul termen de depunere a ofertelor este 25 noiembrie.

Licitaţia pentru atribuirea pachetului de Completare/ Revizuire/ Actualizare a Studiului de Fezabilitate şi elaborare a Proiectului pentru autorizaţia de construire, a Proiectului pentru autorizarea lucrărilor de desfiinţare şi a Proiectului tehnic de execuţie pentru segmentul ieşean al A8 a fost reluată. Procedura a fost suspendată timp de trei săptămâni, pe motivul formulării în ultimul moment a mai multor solicitări de clarificare a unor aspecte din Caietul de sarcini. Noul termen pentru depunere a ofertelor, menţionat pe platforma electronică de achiziţii publice, este 25 noiembrie.

Evaluarea financiară urmează să înceapă în ianuarie, iar cel mai târziu la vară va fi cunoscut numele câştigătorului. Acesta va avea la dispoziţie 25 de luni să finalizeze documentaţia solicitată.

„În perioada 15 ianuarie - 1 februarie 2021 vom avea desemnat un proiectant pentru cei 100,14 km din A8“, declara, la momentul suspendării licitaţiei, reprezentantul asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă“ la Ministerul Transporturilor. Adrian Covăsnianu s-a arătat încrezător că, în ciuda celor trei săptămâni de întârziere, procedura totală va fi respectată. Licitaţia a fost lansată pe 1 septembrie, cu un cost estimat între 62 şi 73,37 milioane de lei, iar ofertele trebuiau anunţate cel mai târziu pe 23 octombrie.

Între timp, pe celălalt tronson, Tg. Mureş-Ditrău-Tg. Neamţ (Siret), în lungime de 211 km, revizuirea şi actualizarea studiului de fezabilitate a trecut de jumătate. Aici, termenul iniţial de finalizare este începutul anului viitor, dar în mod cert va fi prelungit până la vară.

Cât priveşte podul peste Prut, Adrian Covăsnianu a amintit că este în derulare procedura de obţinere a avizului de mediu, care va mai dura încă cel puţin un an.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.