anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Negocieri dure pentru renunţarea la parteneriat public privat

GALERIE
autostrada
 • autostrada
- +

Cătălin Urtoi, unul dintre liderii organizaţiilor civice care militează pentru construcţia de autostrăzi în regiunea Moldovei, dezvăluie că guvernul începe să-şi schimbe abordarea faţă de autostra Iaşi – Târgu Mureş.

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-au făcut primii paşi pentru studiul de fezabilitate la tronsoanele dintre Târgu Neamţ şi Târgu Mureş. Mai mult, se “negociază” renunţarea la PPP pentru tronsonul dintre Iaşi şi Târgu Neamţ. Citiţi mai jos anunţul făcut astăzi de Cătălin Urtoi.

“Acum cateva minute am primit o informatie din interiorul CNAIR!

1.La presiunea asociatiilor ''Impreuna Pentru A8'' si ''Moldova Vrea Autostrada'' s-au format in cadrul CNAIR grupe de lucru pentru initierea caietelor de sarcini si finalizarea acestora in vederea licitatiei pentru SF si Proiect, pana la sfarsitul trimestrului 4(patru) 2018, asa cum prevedea programul stabilit initial in vara.

2.Aceste caiete de sarcini se refera strict la cele doua tronsoane:

- Tg.Mures - Ditrau

- Ditrau - Tg.Neamt

3.Pentru tronsonul Tg.Neamt - Iasi - Ungheni, se duc negocieri pentru a se renunta la PPP (n.r. – parteneriat public-privat) si revenirea, cel putin a SF-ului si proiectarii, la CNAIR, adica prin fonduri europene! Aici se asteapta in continuare o decizie politica :(

Asociatiile noastre vor continua si astazi strangerea de semnaturi pentru A8 si A7, in cartierul Alexandru Cel Bun din Iasi,incepand cu ora 17.00.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.