Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presa

Autostrada Unirii nu trebuie să fie confiscată de gâlceava politică! Este proiectul major al Moldovei și al moldovenilor, și nu al vreunui politician! (P)

GALERIE
vasile toma psd iasi
  • vasile toma psd iasi
- +

Deși sunt plecat din țară, am urmărit cu atenție dezbaterea de la Instituția Prefectului județului Iași pe subiectul Autostrăzii Unirii - A8.

Apreciez intervențiile tehnice efectuate în cunoștință de cauză, oferite în mod profesionist de oameni cu expertiză care înțeleg foarte bine subiectul și care, prin cunoștințele și experiența lor, își aduc contribuția pozitivă.

Ceea ce nu pot însă să apreciez este politizarea unui proiect esențial pentru dezvoltarea județului Iași și a întregii Moldove.

Este absolut regretabil și trist că unii nu reușesc să depășească nicicum nivelul de gâlceavă politică și, din comoda lor poziție de eterni opozanți în care critica distructivă este singura modalitate de manifestare, nu înțeleg că acest proiect este prea mare și mult prea important ca să poată fi al cuiva anume.

Că nimeni nu are căderea, capacitatea și puterea să confiște proiectul Autostrăzii Unirii!

Cu cât suntem mai mulți, din toate taberele politice, organizațiile civice și zona administrativă locală și centrală, uniți în aceeași direcție cu atât este mai bine pentru toți ieșenii, moldovenii pe care îi reprezentăm și pentru care trebuie să ne unim eforturile, având conștiința că acest proiect nu trebuie încurcat cu o luptă meschină de politruci.

Am crezut și voi crede mereu că, indiferent de statutul sau de poziționarea politică, responsabilitatea care ne revine tuturor este aceea de a gândi și acționa constructiv și obiectiv.

Cine nu înțelege sau, mai bine zis, nu vrea să înțeleagă că toate eforturile și toată energia noastre trebuie utilizate în scopul avansării și realizării Autostrăzii Unirii nu poate face parte din ECHIPA care SUSȚINE în mod REAL A8.

Nu contează ce sau care Guvern se află într-o perioadă limitată de timp la cârma proiectului, ci avansul pe care îl face.

Pentru că TOATE Guvernele au obligația să lucreze la realizarea autostrăzii Ungheni - Iași - Tg. Neamț - Tg Mureș!

De aceea, astăzi, ca de altfel cu fiecare ocazie pe care am avut-o, vă reamintesc tuturor, politicieni din toate partidele și activiști civici, specialiști, că suntem în aceeași barcă și vâslim în aceeași direcție. Iar ea este una singură: finalizarea construcției Autostrăzii Unirii!

Vasile TOMA

Deputat al Județului Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aritmetică de an preelectoral: Chirica şi traficul

Claudiu RAUS

Aritmetică de an preelectoral: Chirica şi traficul

Îi pasă sau nu primarului de ieşenii care îşi consumă viaţa în trafic, ore întregi zilnic? Şi dacă da, cât? Haideţi să vedem câteva calcule, pe cifre electorale!

opinii

Lăptic de căpriţă

Codrin Liviu CUȚITARU

Lăptic de căpriţă

„Nu demult, o domnişoară m-a căutat, transfigurată, prin Facultate şi, când a dat de mine, a început să turuie ca o moară stricată. Dom’ profesor, a fost, este şi va fi imposibil să iau 3. Dumneavoastră nu deţineţi informaţia, însă vă spun aici că eu posed engleza la perfecţie. Prin pronie divină… Da, da, să nu vă miraţi! Mi s-a întâmplat în liceu, când, însetată într-o dimineaţă, am băut soluţie de acid boric, crezând că e lăptic de căpriţă adus de mămuţa de la stână. De atunci vorbesc în limbi, iar engleza e prima dintre ele. Punându-mi 3, îl veţi mânia pe bunul Dumnezeu…”

Periferice (I)

George ŢURCĂNAŞU

Periferice (I)

În fiecare dimineaţă, cei mai mulţi dintre noi trăiesc coşmarul mobilităţii urbane. Şi asta nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de aproape două decenii, de când localităţile periferice municipiului au căpătat consistenţă demografică. Nu numai că nu vedem o îmbunătăţire a situaţiei mobilităţii diurne în aglomeraţia urbană ieşeană, ci lucrurile se agravează odată cu gonflarea demografică a periferiei.

Luna lui Saturn, pe muzica de Stravinsky

Bogdan ILIESCU

Luna lui Saturn, pe muzica de Stravinsky

Să vă fie intrarea în lumea jucăriilor deplină şi sărbătoare pe măsura bucuriei din sufletul copiilor avântat de promisiunea lui Moş Crăciun.

pulspulspuls

Iacătă cum şi-au împuşcat singuri junii şefi ai pesediştilor ieşeni un breaz cal de bătaie pentru campanie!

Iacătă cum şi-au împuşcat singuri junii şefi ai pesediştilor ieşeni un breaz cal de bătaie pentru campanie!

Dacă la alegerile trecute a trebuit, contra sponsorizărilor făcute, să se mulţumească doar cu plimbări electorale prin oraş, aşa, de umplutură, cu steguleţele PSD în mână, alături de alţi candidaţi mai de soi, la alegerile care vin cică şi-ar fi negociat un loc pe liste în zona care oferă speranţe, dacă nu s-o putea mai sus, totul, zice-se, pentru sume ceva mai consistente. 

Caricatura zilei

Mircea Geoană și sondajul

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri