anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa

Autostrada Unirii nu trebuie să fie confiscată de gâlceava politică! Este proiectul major al Moldovei și al moldovenilor, și nu al vreunui politician! (P)

GALERIE
vasile toma psd iasi
 • vasile toma psd iasi
- +

Deși sunt plecat din țară, am urmărit cu atenție dezbaterea de la Instituția Prefectului județului Iași pe subiectul Autostrăzii Unirii - A8.

Apreciez intervențiile tehnice efectuate în cunoștință de cauză, oferite în mod profesionist de oameni cu expertiză care înțeleg foarte bine subiectul și care, prin cunoștințele și experiența lor, își aduc contribuția pozitivă.

Ceea ce nu pot însă să apreciez este politizarea unui proiect esențial pentru dezvoltarea județului Iași și a întregii Moldove.

Este absolut regretabil și trist că unii nu reușesc să depășească nicicum nivelul de gâlceavă politică și, din comoda lor poziție de eterni opozanți în care critica distructivă este singura modalitate de manifestare, nu înțeleg că acest proiect este prea mare și mult prea important ca să poată fi al cuiva anume.

Că nimeni nu are căderea, capacitatea și puterea să confiște proiectul Autostrăzii Unirii!

Cu cât suntem mai mulți, din toate taberele politice, organizațiile civice și zona administrativă locală și centrală, uniți în aceeași direcție cu atât este mai bine pentru toți ieșenii, moldovenii pe care îi reprezentăm și pentru care trebuie să ne unim eforturile, având conștiința că acest proiect nu trebuie încurcat cu o luptă meschină de politruci.

Am crezut și voi crede mereu că, indiferent de statutul sau de poziționarea politică, responsabilitatea care ne revine tuturor este aceea de a gândi și acționa constructiv și obiectiv.

Cine nu înțelege sau, mai bine zis, nu vrea să înțeleagă că toate eforturile și toată energia noastre trebuie utilizate în scopul avansării și realizării Autostrăzii Unirii nu poate face parte din ECHIPA care SUSȚINE în mod REAL A8.

Nu contează ce sau care Guvern se află într-o perioadă limitată de timp la cârma proiectului, ci avansul pe care îl face.

Pentru că TOATE Guvernele au obligația să lucreze la realizarea autostrăzii Ungheni - Iași - Tg. Neamț - Tg Mureș!

De aceea, astăzi, ca de altfel cu fiecare ocazie pe care am avut-o, vă reamintesc tuturor, politicieni din toate partidele și activiști civici, specialiști, că suntem în aceeași barcă și vâslim în aceeași direcție. Iar ea este una singură: finalizarea construcției Autostrăzii Unirii!

Vasile TOMA

Deputat al Județului Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.