Autostrăzile A7 și A8 sunt prinse în proiectul de buget pe anul 2021
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Autostrăzile A7 și A8 sunt prinse în proiectul de buget pe anul 2021

GALERIE
autostrada
  • autostrada
- +

Guvernul a publicat aseară proiectul de buget pe anul 2021. În ceea ce privește proiectele de infrastructură importante pentru Iași, în bugetul Ministerul Transporturilor apar autostrăzile A7 și A8 pentru finanțarea studiilor tehnice.

Astfel, pentru sectorul montan al A8, respectiv Tg Neamț – Tg Mureș, apar ultimele 9,7 milioane lei pentru plata proiectantului – studiul de fezabilitate trebuie finalizat la mijlocul anului curent.

În schimb, alocările pentru studiul de fezabilitate aferent tronsonului Ungheni – Iași – Tg Neamț sunt prevăzute pe parcursul a patru ani, deși studiul are un termen de finalizare de 2 ani de la data semnării contractului. Contractul ar putea fi semnat în această primăvară. Pentru 2021, este alocată o sumă de 4,8 milioane lei. În următorii ani, estimările de finanțare arată astfel: 23,1 milioane lei (2022), 27,5 milioane lei (2023) și 12 milioane lei (2024).

Pentru podul de peste Prut de la Ungheni sunt prevăzute doar 368.000 lei.

Pentru autostrada A7, apar alocări pentru fiecare tronson în parte în ceea ce privește finalizarea revizuirii studiilor de fezabilitate în acest an: Ploiești – Buzău (7,4 milioane lei), Buzău – Focșani (8,8 milioane lei), Focșani – Bacău (12,8 milioane lei), Bacău – Pașcani (9,2 milioane lei).

„Obiectivul Autostrada A7, sectoarele Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani  va fi bugetat pe parcursul anului 2021, dupa obţinerea aprobărilor legale necesare, aflate în prezent în etapa de pregătire/atribuire în vederea elaborării documentaţiilor tehnico-economice sau proiectării şi execuţiei”, se arată în proiectul de buget al Ministerului Transporturilor.

Pentru varianta Sud a centurii ocolitoare a Iașului sunt prevăzute 50 milioane lei, dar această sumă reprezintă credit de angajament (o formă de „promisiune de finanțare”). Din credite bugetare, sunt prevăzute doar 300.000 lei în acest an. Amintim că, în prezent, este în desfășurare licitația de proiectare pentru tronsonul Uricani – Cicoarei, sector de 8 km care face parte din varianta Sud.

În schimb, pentru modernizarea drumului Târgu Frumos – Botoșani sunt alocate credite bugetare în valoare de aproape 62 milioane lei pentrul anul 2021, în condițiile în care licitația de lucrări a fost adjudecată anul trecut de un constructor.

Conform estimărilor guvernului, lucrările ar putea fi finalizate în anul 2023, având în vedere alocările estimate pentru 2022 (179 milioane lei) și 2023 (76 milioane lei).

Mai multe detalii despre modul în care Iașul figurează în proiectul bugetului de stat puteți afla în ediția de mâine a „Ziarului de Iași”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.