Autoturisme de colecție înmatriculate la Iași! Multe maşini SH, mai vechi de 10 ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Creştere de 40% a înmatriculărilor de autoturisme la Iaşi

Autoturisme de colecție înmatriculate la Iași! Multe maşini SH, mai vechi de 10 ani

GALERIE
coada rar iasi
  • coada rar iasi
- +
În primele trei luni s-a înregistrat o creştere de 40% a înmatriculărilor de autoturisme la Iaşi. Numai că majoritatea maşinilor second-hand sunt mai vechi de 10 ani. Din analiza „Ziarului de Iaşi“ reiese că, după eliminarea taxei de primă înmatriculare, 70% dintre maşinile aduse în judeţ sunt fabricate înainte de anul 2007.

Eliminarea taxei de primă înmatriculare a dus la o creştere semnificativă a maşinilor second-hand înmatriculate la Iaşi. O statistică oferită ieri de prefectul Marian Şerbescu arată că, în perioada ianuarie - aprilie 2017, numărul acestora a crescut cu peste 40% faţă de anul 2016.

Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au verificat câte autoturisme, dintre cele înmatriculate după eliminarea taxei, sunt mai vechi de 10 ani, iar rezultatele au fost pe mă­sura aşteptărilor: aproape 70% dintre maşinile second-hand înmatriculate în ultimele trei luni au anul de fabricaţie cel mult 2006.

Cele mai vechi autoturisme sunt două maşini de colecţie, din 1954 (un Chevrolet 210) şi 1968 (un Ford Mustang), ambele fiind înmatriculate în luna martie.

Rezervări disponibile doar pentru mijlocul lunii iulie

Valul de solicitări pentru înmatricularea maşinilor second-hand a supraaglomerat activitatea Servi­ciu­lui Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Potrivit prefectului, au fost deja făcute demersuri pentru angajarea de personal suplimentar, având în vedere că activitatea a crescut cu 25% în primele patru luni ale anului.

„Este un volum foarte mare de muncă la nivelul acestui serviciu, având în vedere că există deja programări pentru următoarele 60 de zile, în ceea ce priveşte înmatricularea vehiculelor. Sperăm ca în perioada următoare să fie emise avizele necesare pentru a suplimenta personalul serviciului şi astfel, să crească şi capacitatea de prelucrare a dosarelor“, a declarat prefectul Şerbescu.

Ieri, se puteau face rezervări online pentru înmatricu­lări doar după ziua de 12 iulie.

Prefectul a precizat că, în perioada ianuarie - aprilie 2017, au fost înmatriculate aproape 10.000 de vehicule (faţă de 7.500 în 2016), iar 5.198 dintre acestea sunt second-hand (faţă de 3.647 vehicule în 2016).

„Ziarul de Iaşi“ a verificat câte dintre aceste vehicule sunt autoturisme mai vechi de 10 ani. În analiza noastră am cuprins doar autoturisme din perioada februarie - aprilie 2017, după eliminarea taxei de primă înmatriculare. În acest interval, au fost înmatriculate 4.040 de autoturisme second-hand, iar 68,9% dintre ele au ca de fabricaţie cel mult 2006. Cu excepţia celor două maşini de colecţie enumerate mai sus, cele mai vechi autoturisme au fost fabricate în anii ’80. Alte 328 de autoturisme au fost fabricate în perioada 1990 - 1999.

Cele mai multe autoturisme second-hand au fost înmatriculate în luna februarie (1.938, dintre care 1.330 sunt înainte de 2007), urmată de luna martie (1.079, dintre care 787 sunt înainte de 2007) şi aprilie (1.023, dintre care 669 sunt înainte de 2007).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.