anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Avalanşă de PUZ-uri pentru blocuri în Păcurari, Dacia şi Tătăraşi

GALERIE
colina_insorita_feat_pic
  • colina_insorita_feat_pic
- +

Sunt proiecte pentru 21 blocuri în zona Cimitirul Evreiesc (3 etaje), 14 blocuri în Dacia (16 etaje), mai multe tronsoane de bloc în Tătăraşi, în extinderea Green Park (20 etaje) şi un complex în locul restaurantului Moara de Foc (9 etaje).

Primăria organizează patru dezbateri publice pentru consultarea populaţiei în cazul a aproape 50 de proiecte imobiliare. Planurile urbanistice zonale (PUZ) aferente au fost publicate în ultimele zile pe site-ul municipalităţii, iar dezbaterile vor avea loc în perioada 13 - 16 iulie.

Unele proiecte sunt mai vechi, cunoscute public, iar altele sunt iniţiative noi.

În general, proiectele vizează construirea de blocuri şi locuinţe individuale. Printre cele mai importante iniţiative se numără ansambluri precum: 21 blocuri în zona Cimitirul Evreiesc (regim maxim - 3 etaje), 14 blocuri în Dacia (16 etaje), un complex format din mai multe tronsoane de bloc în Tătăraşi, în extinderea Green Park (20 etaje) şi un complex în locul restaurantului Moara de Foc (9 etaje).

Unul dintre proiecte face referire la planurile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei de a dezvolta zona din spatele Catedralei. Lucrările vor avea loc în special pe terenul neamenajat de peste stradă de Catedrală, unde vor fi construite mai multe imobile cu regim mic de înălţime. Totodată, clădirea Facultăţii de Teologie Ortodoxă urmează să fie extinsă.

Un alt proiect supus consultării publice face referire la amenajarea unui nou supermarket Kaufland în Tătăraşi (zona Doi Băieţi). De asemenea, pe str. Trei Fântâni, mai multe persoane fizice vor să amenajeze un ansamblu industrial cu o funcţiune mixtă: spaţii de producţie, depozitare, birouri şi showroom. Iniţiatorii au la dispoziţie 3,5 hectare, imobilele care vor fi construite urmând să aibă maxim 2 etaje la o înălţime de 15 metri.

Dezbaterile publice vor începe, în fiecare zi, de la ora 9.00 în perioada 13 - 16 iulie la sediului Primărie. De regulă, fiecărui proiect de PUZ îi sunt alocate 30 de minute.

„La şedinţa publică sunt invitaţi să participe cei interesaţi - cetăţeni afectaţi, persoane fizice, organizaţii, asociaţii, iniţiatorii, respectiv proiectanţii sau arhitecţii implicaţi, în limita a 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială“, se arată într-o informare a Primăriei.

Toate cele 47 de planuri urbanistice ce urmează a face obiectul discuţiilor sunt publicate pe site-ul municipalităţii, în cadrul secţiunii „Dezbateri publice“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui iceberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.